Afacerile eMAG.ro au crescut anul trecut cu 13,8%, la 165 milioane euro

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 11:29
2181 citiri
Afacerile eMAG.ro au crescut anul trecut cu 13,8%, la 165 milioane euro

Magazinul online eMAG.ro a avut anul trecut o cifra de afaceri de 165 milioane euro, in crestere cu 13,8% fata de 2011, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al Dante International, compania care gestioneaza site-ul.

"2012 a fost cel mai bun pentru Dante International, am acumulat experienta si am atras un partener puternic, grupul sud-african Naspers. De asemenea, am extins gama de produse disponibile pe emag.ro si ne-am extins in Bulgaria, experienta pe care o vom replica si in alte tari din zona", a afirmat Stanciu intr-o conferinta.

La nivelul anului 2011, afacerile eMAG.ro au crescut cu 42%, la 145 milioane de euro.

El a adaugat ca intrarea Nasper in actionariatul Dante International va aduce stabilitate si va permite companiei sa isi faca planuri si sa investeasca pe termen lung.

"In 2012, investititiile noastre au totalizat 5,5 milioane de euro, respectiv 3,3% din cifra de afaceri. Din totalul investititiilor, 3 milioane de euro am alocat pentru infrastructura IT&C a companiei, iar doua milioane de euro in logistica", a spus Stanciu.

La finele lunii iulie 2012, Naspers a anuntat ca a preluat 70% din actiunile Dante International. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

Anul trecut, piata locala electroIT a crescut cu 4,5%, la 1,25 miliarde de euro.

"Piata de profil va continua sa creasca si in anii urmatori, dar nu intr-un ritm alert", a afirmat Stanciu.

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata romaneasca.

Magazinul online este detinut de Dante International, al carei actionar principal este Dante Adnew Retail - 80,67%, MIH Allegro BV (Olanda) - 10,91% si Radu Apostolescu - 8,42%.

La randul ei, Dante Adnew Retail SA este controlata de MIH Allegro BV (Olanda) - 73,2% si Iulian Stanciu - 26,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#cifra afaceri eMag, #parteneriat Dante International Naspers, #rezultate financiare eMag, #evolutie piata IT, #vanzari electronice online , #Rezultate financiare