Vezi care sunt cei mai bogati si cei mai saraci ministrii romani

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 10:35
1676 citiri
Vezi care sunt cei mai bogati si cei mai saraci ministrii romani

Cu averi de peste 2 milioane de euro fiecare, Elena Udrea si Gabriel Oprea, sunt cei mai bogati ministii. Cine ii urmeaza?

Cei doi sunt de cel putin 20 de ori mai bogati decat premierul Emil Boc, conform unui top realizat de Ziarul Fianciar pe baza declaratiilor de venit ale demnitarilor.

Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, are o avere de 2,5 milioane euro, iar Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a ajuns la 2 milioane euro.

Cei doi sunt urmati in top de Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, cu o avere de 800.000 de euro si Catalin Predoiu, seful Justitiei, cu 600.000 de euro.

Nici Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, nu o duce prea rau, avand o avere de 400.000 de euro. Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, are 300.000 de euro.

Sebastian Lazaroiu ( Ministerul Muncii) si Ion Ariton (Ministerul Economiei) au averi de cate 250.000 de euro.

In top urmeaza Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor, cu 200.000 de euro, si Cseke Attila, de la Sanatate, care are cu 50.000 de euro mai putin.

Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, are o avere de 120.000 de euro.

Premierul Boc are doar 100.000 de euro, la fel ca Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, si Kelemen Hunor, ministrul Culturii.

Cei mai saraci ministrii sunt Teodor Baconschi (Afaceri Externe) si Valeriu Tabara (Agricultura), care au averi ce cumuleaza doar 80.000 de euro.

Averile ministrilor au fost estimate in urma unei evaluari a bunurilor si activelor detinute de acestia. Asadar, sumele cuprind valoarea terenurilor, cladirilor, automobilelor, depozitelor bancare, bijuteriilor si veniturilor din chirii.

Din valoarea celor de mai sus s-au scazut datoriile raportate de fiecare ministru.

#guvern boc, #averi demnitari, #avere politicienti, #avere elena udrea, #gabriel oprea, #ministru , #stiri Elena Udrea

Curs valutar

1 EUR = 4.9763 RON

-0.0003

1 USD = 4.6356 RON

-0.0046
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  3. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  4. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  5. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  6. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  7. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  8. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  9. La cât a ajuns salariul mediu net în România și cum va influența noul salariu minim. Domeniile cu cel mai bine plătiți angajați
  10. Planuri mari pentru Cernavodă și NuScale. Termenele limită reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și ce ține pe loc proiectul Doicești