Valcea ar putea fi vizitata de ambasadori ai statelor UE

Sambata, 21 August 2010, ora 23:54
1623 citiri
Valcea ar putea fi vizitata de ambasadori ai statelor UE

Secretarul de Stat pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a declarat in statiunea Olanesti, la o intalnire cu primari de statiuni si investitori in turism, ca mai multi ambasadori ai statelor Uniunii Europene vor fi prezenti in Valcea, pentru a-i cunoaste potentialul turistic.

"Este vorba despre ambasadorii acreditati la Bucuresti, ai unor tari cu potential turistic ridicat, precum Italia, Spania, Germania,pe care ii voi invita intre 17-18 septembrie.a.c., la Valcea, pentru a cunoaste potentialul turistic urias al acestui judet: turism balnear, de vanatoate, de pescuit, turism monahal, turism montan.  Astfel, se deschid  posibilitati de promovare pe care Valcea nu la are", a spus Iliescu, transmite NewsIn.

El a mai declarat ca vizita ambasadorilor  face parte dintr-un program care ii apartine, de promovare agresiva a turismului valcean, sprijinit de Elena Udrea, Ministrul Turismului, si care va debuta in zilele de 17-18 septembrie a.c, la Olanesti, urmand sa se extinda  in toate statiunile din judet.

Potrivit lui Iliescu, campania de promovare a turisumului valcean include si programul: "Valceni pentru marii artisti ai Romaniei", in cadrul caruia vor fi  organizate, pentru aproximativ 30 de artisti, excursii in principalale puncte de atractie turistica din Valcea.

" Sunt artisti care ne-au bucurat, de-a lungul anilor, si care nu au o batranete foarte fericita, in special din cauza constrangerilor financiare. Vor vizita judetul si vor duce, printre colegii lor, dar si in  media, o imagine exceptionala de la Valcea", a adaugat Iliescu.

Secretarul de Stat si cei prezenti  la intalnire au decis si alte activitati, pentru 17-18 septembrie: competitii,  pe plan artistic si sportiv intre localitatile-statiuini turistice: Olanesti, Calimanesti, Caciulata, Govora, Horez, Ocnele -Mari,  Dragasani, Voineasa, un targ al preparatelor traditionale si un spectacol extraordinar de folclor.

"Am  plecat de la traditie  si am ajuns la chinezarii, expuse pe tarabe cu multa lejeritate Trebuie sa lasam in urma astfel de manifestari", a mai spus el. Iliescu a mai declarat ca turismul valcean trebuie sa se reorienteze si in privinta grupurilor tinta, spre turistii cu bani.  

Secretarul de Stat pentru Relatia cu Parlementul a mai declarat ca, in aceasta toamna, vor fi modificate trei legi importante: Legea turismului, Legea  turismului balnear  si cea impozitului forfetar, nu inainte de a fi supuse dezbaterii publice.

"Legile bune in turism trebuiesc amendate de oamenii care fac turism. In acest moment, pot spune, cu certitudine, ca de la jumatatea lunii octombrie nu va mai exista impozitul forfetar", a spus Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#valcea, #ambasadori, #state, #ue, #valentin iliescu , #stiri Elena Udrea