Un europarlamentar PNL cere demisia Elenei Udrea

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 17:33
1610 citiri
Un europarlamentar PNL cere demisia Elenei Udrea

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu cere demisia Elenei Udrea de la conducerea MDRT, considerand o "sfidare" la adresa Parlamentului European neparticiparea ministrului la sedinta Comisiei REGI pe tema absorbtiei fondurilor europene, la care fusese invitata, precizeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa remis NewsIn, Ramona Manescu, coordonatoarea liberalilor europeni in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a PE, considera ca Romania a fost pusa intr-o situatie "extrem de jenanta din cauza indiferentei guvernului in relatia cu Institutiile Europene".

"Doamna ministru, Elena Udrea, nu a binevoit sa vina, astazi, in fata Comisiei pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, desi a fost invitata special, pentru a prezenta strategia guvernului Boc in vederea imbunatatirii absorbtiei fondurilor europene, capitol la care Romania este codasa.

Alaturi de colegii mei din Comisia REGI am aflat cu stupoare ca desi doamna Udrea este astazi la Bruxelles, a ales sa nu participe la aceasta dezbatere, sfidand astfel Parlamentul European.

A venit in schimb domnul Razvan Murgeanu care ne-a pus, pentru a doua oara astazi, intr-o pozitie delicata prin prestatia lamentabila pe care domnia sa a avut-o. Mai multi dintre colegii mei s-au plans, in interventiile lor, ca nu au inteles nimic din prezentarea domnului secretar de stat si implicit din masurile 'asa zise urgente' la care guvernul sustine ca lucreaza pentru ca Romania sa absoarba cat mai multi bani europeni. In consecinta, cred ca demisia doamnei ministru Udrea ar reprezenta un minim gest de demnitate", considera Ramona Manescu.

Potrivit comunicatului de presa, Comisia REGI a dezbatut marti raportul privind vizita unei delegatii PE in Romania, care a avut loc in noiembrie 2010, iar la dezbatere a fost invitata sa participe ministrul Dezvoltarii pentru a prezenta situatia Romaniei la capitolul absorbtia fondurilor europene.

"Asa cum era de asteptat, reprezentantii Comisiei REGI au solicitat sa primeasca acest plan de masuri pentru a se asigura, alaturi de Comisia Europeana, ca Romania va lua masurile care se impun in vederea accesarii fondurilor europene ramase. Desi in cadrul dezbaterii, secretarul de stat Razvan Murgeanu ne-a asigurat ca vom primi acest plan la finalul reuniunii, acest lucru nu s-a intamplat sustinand ca deocamdata planul nu este finalizat.

In prezent, discutam bugetul aferent urmatoarei perioade de programare, 2014-2020, si asa cum este de asteptat, performanta fiecarui stat membru si rata absorbtiei vor fi criterii hotaratoare in acest sens.

In momentul de fata, esecul Romaniei in acest domeniu reprezinta principalul argument pentru eurosceptici si pentru cei care sunt impotriva alocarii aceleiasi sume de la bugetul european pentru politica de coeziune. Romania are de pierdut, noi toti avem de pierdut, intreaga politica de coeziune este afectata si guvernul Romaniei este responsabil de aceasta situatie", mai sustine europarlamentarul PNL.

In cadrul comunicatului de presa se mentioneaza ca Romania ar fi trebuit sa trimita la Bruxelles din luna februarie Planul National de Actiune in privinta absorbtiei fondurilor europene, insa autoritatile romane au anuntat ca documentul va ajunge la Comisia Europeana abia la sfarsitul acestei saptamani.

Si europarlamentarul PSD Victor Bostinaru a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa, ca ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a fost invitata sa participe la sedinta de marti a Comisiei REGI din PE pe tema absorbtiei fondurilor UE, dar a refuzat, desi era prezenta la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#europarlamentar, #demisie elena udrea, #mdrt , #stiri Elena Udrea