Udrea: Vreau sa construiesc 100.000 de locuinte ANL

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 15:53
2443 citiri
Udrea: Vreau sa construiesc 100.000 de locuinte ANL

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca intentioneaza sa construiasca prin ANL, in urmatorii trei ani, aproximativ 100.000 de locuinte pentru tineri.

"Unul dintre obiectivele principale ale mandatului meu de ministru este ca in urmatorii trei ani sa construiesc prin ANL locuinte pentru cei aproximativ 100.000 de tineri care s-au adresat in acest sens administratiilor publice locale", a spus Udrea.

Potrivit ministrului Dezvoltarii Regionale, in prezent sunt inregistrate la administratiile publice locale aproximativ 100.000 de cereri de locuinte pentru tineri.

Udrea a aratat ca banii necesari constructiei apartamentelor vor proveni in parte din vanzarea locuintelor ANL deja construite.

Prin programul de locuinte pentru tineri destinate inchirierii, ANL a construit pana la finele anului trecut aproximativ 25.000 de apartamente.

Elena Udrea a declarat, marti, ca a avut o discutie cu premierul Emil Boc legata de locuintele ANL si de un proiect prin care ar urma sa fie vandute aproximativ 9.000 de locuinte ANL construite deja, iar sumele incasate vor fi folosite pentru asigurarea finantarii programului de constructie de locuinte pentru inchiriere pentru tineri.

Ea a afirmat ca este alocata de la buget suma de 186,7 milioane lei pentru constructia de locuinte.

De asemenea, Udrea a spus ca s-a discutat in sedinta de guvern posibilitatea de a introduce vanzarea de locuinte ANL in programul "Prima Casa".

 

#locuinte, # anl, # constructie, # tineri , #stiri Elena Udrea