Udrea vrea un minister separat pentru fonduri UE

Marti, 28 Iunie 2011, ora 00:12
1341 citiri
Udrea vrea un minister separat pentru fonduri UE

Elena Udrea a afirmat luni ca este in discutia coalitiei infiintarea unui nou minister pentru gestionarea fondurilor UE si a spus ca nu ar fi o solutie buna ca MDRT sa preia toate programele operationale de la nivel national, mentionand ca ar fi nevoie de un nou ministru dedicat relatiei europene, informeaza Newsin.

"Apare o discutie mai veche si care a fost reluata, aceea a posibilitatii de a infiinta chiar un minister care sa se ocupe exlusiv de gestionarea fondurilor europene", a adus Udrea in discutie, la TVR1, subiectul discutat luni in coalitie, anume cel al infiintarii unui nou minister care sa se ocupe de gestionarea fondurilor UE.

Intrebata daca ar accepta sa conduca un asemenea nou minister, democrat-liberala a comentat ca vehicularea numelui ei este doar o "supozitie", findca nu a primit o propunere.

"Nu cred ca este o solutie buna sa preia in Romania, MDRT sa preia toate programele operationale de la nivel national. In Polonia, asa s-a facut, Ministerul Dezvoltarii Regionale a preluat coordonarea tuturor programelor operationale.

Cred ca in Romania nu este o solutie buna, in primul rand ca Ministerul are multe alte domenii in care domeniul activeaza si ar fi complicat. In al doilea rand, cred ca-i trebuie un ministru dedicat relatiei cu UE, pur si simplu sa stea numai in contact cu beneficiarii si cu CE pentru a accelera implementarea proiectelor si a eficientiza", a sustinut Udrea.

Ea a mentionat ca nu s-a stabilit o data pana la care sa se infiinteze noul minister, dar a argumentat necesitatea unei astfel de solutii dand drept exemplu Bulgaria, care din ultimul an, prin infiintarea unui minister special, a depasit Romania in accesarea fondurilor UE. Udrea a adaugat ca nu s-a luat o decizie in coalitie privind aparitia noului minister.

Cat priveste Ministerul pe care-l conduce, ea a explicat ca, in eventualitatea in care ul alt minister se va infiinta, atunci MDRT cel mai probabil va preda acestuia componenta de fonduri europene. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#elena udrea, #fonduri ue, #bani europeni, #minister , #stiri Elena Udrea