Udrea vrea "statuie" pentru cum a cheltuit banii din buget

Miercuri, 26 August 2009, ora 13:32
1399 citiri
Udrea vrea "statuie" pentru cum a cheltuit banii din buget

Cine nu stie tabla inmultirii? Elena Udrea crede ca ar trebui sa i se multumeasca pentru cum a economisit ea banii din bugetul Ministerului Turismului, in perioada de criza, in timp ce comisia Orban aduna dovezi ca a cheltuit nechibzuit , printre care si contractul pentru brandul turistic, scrie Evenimentul Zilei.

Udrea vrea "sa i se ridice statuie"

"Pentru toate economiile pe care le-am facut la acest Minister in sase luni de zile, va spun sincer, chiar ma asteptam, cu ghilimelele de rigoare, sa mi se ridice statuie", a declarat hotarata Elena Udrea, la Realitatea FM. Ministrul a sustinut ca "a luat masini Logan direct de la fabrica, cu 10% mai mic decat pretul de piata" si, in acest fel, a facut, de fapt, economie".

Confruntata cu dovezile obtinute de Evenimentul Zilei, care a dezvaluit ieri ca Ministerul Turismului a cumparat noua Dacii Logan cu 50.000 de lei bucata, mai mult decat suma alocata initial, Elena Udrea da vina pe criza. "Noi am estimat suma in luna februarie, cand, preturile au scazut foarte mult. Pretul estimat a fost atat de mic, incat nici producatorul nu a putut oferi la acest pret", a combatut Ministrul Turismului.

Udrea are argumente si pentru acuzatia ca ar fi incalcat prevederile legale.

Potrivit HG 925/2006, oferta unui candidat este considerata inacceptabila daca "pretul inclus in propunerea financiara depaseste valoarea fondurilor care pot fi disponibilizate pentru indeplinirea contractului de achizitie publica respectiv". Ea, insa, sustine ca aceeasi hotarare de Guvern permite ca in limita bugetului, sa rectifici suma estimata. "Am rectificat si am ajuns sa cumparam direct de la producator", a mai spus Udrea la Realitatea FM.

Un alt aspect pe care trebuie sa il justifice Elena Udrea se refera la colaborarea Ministerului Turismului cu BRD.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bani, #buget, #minister, #comisie, #Orban , #stiri Elena Udrea