Udrea vrea sa reorganizeze MDRT

Marti, 19 Iulie 2011, ora 11:29
1171 citiri
Udrea vrea sa reorganizeze MDRT

Ministrul Elena Udrea scrie, pe blogul sau ca, dupa cateva luni de la venirea sa in fruntea Ministerului Dezvoltarii Regionale, vazand modul cum este organizata si functioneaza institutia, dar si pe fondul crizei bugetare pe care o traversa Romania in 2010, a avut doua initiative importante: reducerea cheltuielilor administrative si realizarea unei analize functionale a modului in care gestioneaza ministerul programele si resursele proprii.

Ea mentioneaza ca, de aceea, in aprilie-mai 2010 a redus cu 17% personalul si cu 37% cheltuielile cu achizitiile publice: telefoane, carburanti, cheltuieli cu reparatiile etc.

"In ceea ce priveste analiza functionala, am vrut ca lucrurile sa fie facute foarte serios. Asa ca am cerut ajutorul Bancii Mondiale, care are un acord in acest sens cu Guvernul.

Atat eu personal, cat si alti functionari din MDRT, le-am explicat expertilor BM problemele si dificultatile cu care ne confruntam, cerand in schimb solutii de rezolvare si eficientizare a activitatii ministerului. 

Am discutat cu cei de la BM asupra elementelor pe care eu le consideram ineficiente sau redundante. Printre acestea se numarau suprapunerea programelor ministerului cu cele ale altor ministere peste POR, dar si nevoia de a eficientiza activitatea institutiei prin refacerea organigramei si redistribuirea atributiilor angajatilor", mai scrie Elena Udrea.

Concluziile analizei functionale facute de BM au fost prinse intr-un raport ce urmeaza a fi discutat si aprobat in Guvern, precizeaza Udrea, mentionand ca asemenea analize functionale au fost realizate si in cazul altor ministere.

"Sunt de acord cu aproape toate concluziile raportului Bancii Mondiale. Ele vin sa intareasca toate lucrurile pe care le-am tot spus fata de activitatea ministerului si fata de nevoia acestuia de a se schimba", adauga ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In opinia sa, "e clar ca ministerul trebuie sa-si schimbe modul de functionare". 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#udrea, #mdrt, #udrea reorganizare mdrt , #stiri Elena Udrea