Udrea vrea sa promoveze turismul romanesc in filme

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 00:28
1671 citiri
Udrea vrea sa promoveze turismul romanesc in filme

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat ca este luata in considerare constituirea unui parteneriat al ministerului cu producatorii romani de filme, astfel ca imagini din Romania care pot atrage turisti sa fie incluse in cadrul peliculelor artistice, potrivit Newsin. 

Udrea considera ca, in conditiile in care cinematografia romaneasca se bucura de un succes international din ce in ce mai mare, includerea in filmele romanesti a unor secvente in care apar peisaje din Bucovina sau Transfagarasan ar putea conduce la atragerea unui numar mai ridicat de turisti straini.

"Putem gandi un parteneriat in care noi sa finantam astfel de filme. Asa cum putem cofinanta un film publicitar, putem cofinanta si un astfel de film.

Se poate ca brandul sa apara la sfarsit si sa faci o campanie de notorietate pentru Romania si pentru brand, dar daca vrei sa promovezi destinatiile turistice romanesti, cred ca ajungi mai repede la tinta daca introduci imagini cu Romania in timpul filmului", a declarat Udrea precizand ca detaliile legate de un asemenea parteneriat urmeaza sa fie stabilite in perioada urmatoare.

La randul sau, deputatul PDL Cristian Boureanu a dat ca exemplu de film ce poate duce la intensificarea turismului in Romania cel turnat de catre Nicholas Cage in care apar cadre cu Transfagarasanul, biserica reformata din Sibiu si centrul istoric al acestui oras si cu cetatea Huniazilor.

Totodata, ministrul Udrea a anuntat ca in 2011 vor fi inaugurate obiective turistice din statiuni balneare, obiective incepute din 2009-2010: Sovata, Borsec, Praid.

Actorul american Nicholas Cage filmeaza in Romania, in 3D, continuarea peliculei "Ghost Rider", care ar urma sa fie lansata in SUA in prima parte a anului 2012. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#elena udrea, #turism, #filme, #nicholas cage , #stiri Elena Udrea