Udrea vrea parteneriat public-privat pentru construirea de locuinte ANL

Joi, 10 Iunie 2010, ora 00:03
1654 citiri
Udrea vrea parteneriat public-privat pentru construirea de locuinte ANL

Proiectul de lege privind parteneriatul public-privat ar putea fi adoptat luna aceasta, a afirmat, miercuri, la Mamaia, ministrul Elena Udrea, afirmand ca un astfel de parteneriat este o necesitate pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, transmite NewsIn.

"Suntem printre sustinatorii idei de reintroducere a parteneriatului public-privat. Exista o lege in Parlament si un grup de lucru la nivelul Guvernului, un grup interministerial din care facem parte si in care suntem chiar dintre cei care doresc sa impulsioneze adoptarea acestei legi.

Intelegem ?i nevoia mediului privat, intern ?i international, de a avea un cadru legal specific, dar, in acela?i timp, este ?i o necesitate a acestui minister, care este un minister de investitii, care ar trebui sa poata oferi sectorului de constructii ?ansa de a se revigora.

Avem nevoie de parteneriatul public-privat ?i speram ca in cel mai scurt timp, luna aceasta, sa avem aceasta lege", a declarat Elena Udrea.

Ministrul a spus ca, pana la adoptarea legii, s-au gasit formule de parteneriat public privat in ceea ce priveste construirea de locuinte, pentru ca Guvernul sa-?i duca la indeplinire promisiunea de a construi 100.000 de locuinte pentru tineri in sistem ANL.

Elena Udrea a mai afirmat ca astfel de programe vor fi folosite ?i pentru reabilitatea si construirea drumurilor judetene si de interes local.

"Este vorba despre un program initiat anul trecut de catre domnul ministru Blaga si aprobat saptamana trecuta de catre Guvern, prin care am decis reabilitarea a 10.000 km de drumuri judetene si de interes local. Si pentru acest program incercam sa aducem finantare privata", a mai declarat ministrul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udrea, #parteneriat, #public-privat, #locuinte, #anl , #stiri Elena Udrea