Udrea vrea inca 200 de mil de euro pentru statiunile balneare

Sambata, 17 Aprilie 2010, ora 20:23
2012 citiri
Udrea vrea inca 200 de mil de euro pentru statiunile balneare

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca Guvernul va solicita Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional sa mute banii nefolositi de pe Axa 4 pe Axa 5.2, la investitii in infrastructura de turism, precizeaza Mediafax.

Potrivit Elenei Udrea, banii de pe Axa 4 nu au fost folositi, in timp ce Axa 5.2 ar avea nevoie de ei, turismul balnear fiind extrem de important.

Ulterior, Udrea le-a declarat jurnalistilor ca banii de pe Axa 4 a POR, "Sprijinirea mediului de afaceri regional si local", au fost neaccesati intrucat programul aferent "e greu sa fie derulat in Romania din cauza conditiilor", in timp ce domeniul investitiilor in turism este extrem de accesat.

"De la comitetul de monitorizare speram sa reusim sa mutam banii nefolositi de pe Axa 4 pe Axa 5, pe 5.2, la investitii in infrastructura de turism. Cred ca vom putea, pentru ca sunt in cadrul aceluiasi program operational, sunt bani care pana acum nu au fost accesati pentru ca sunt destinati unui program care e greu sa fie derulat in Romania din cauza conditiilor.

Si atunci putem sa luam banii aceia nefolositi sa-i alocam intr-un domeniu extrem de accesat, al investitiilor in turism", a declarat Udrea.

In cadrul intalnirii de la Sovata, la care au participat, alaturi de oficialitatile locale, si operatori de turism din zona, Udrea a precizat ca banii suplimentari s-ar ridica la 200 de milioane de euro.

"Daca exista in POR un program neutilizat, un program de pe Axa 4, faptul ca e extrem de util sa aducem banii in turism, ne-a determinat sa solicitam in Comitetul de Monitorizare din luna mai realocarea unor fonduri in valoare de peste 200 de milioane pe Axa 5.2, iar in Ghidul solicitantului vom face in asa fel incat banii acestia sa mearga pe proiecte care se dezvolta in statiuni turistice balneare.

Vom urmari strategia balenara pe care am creat-o la nivel national si vom sprijini in continuare dezvoltarea statiunilor balneare", a aratat Udrea.

In acelasi context, ea a precizat ca turismul balnear se numara printre domeniile competitive in turismul romanesc, insa exista problema infrastructurii specifice, care in parte este nemodernizata si care "are nevoie de reglementari specifice, de suport financiar si de implicarea autoritatii centrale in turism", pentru ca se pot "face multe la nivel local", dar nu fara implicarea Guvernului.

Udrea a aratat ca una dintre tintele pe care si le-a propus este legata de turismul balnear, dar pentru ca acesta sa fie un turism modern si competitiv la nivel international, este nevoie sa devina "mai mult decat un turism de sanatate pentru persoanele de varsta a treia".

"Pentru asta e nevoie de agrement, e nevoie sa aducem tinerii in statiile balneare, trebuie sa le cream posibilitatea de a-si petrece timpul liber, pentru ca e greu sa-i tinem la lac si dupa aia sa-i ducem in camera", a conchis ministrul. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#balnear, #infrastructura, #investitii, #statiuni, #turismul , #stiri Elena Udrea