Udrea vrea ca toate PUZ-urile din zonele turistice sa fie modificate

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 23:55
2575 citiri
Udrea vrea ca toate PUZ-urile din zonele turistice sa fie modificate

Ministrul desemnat al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, marti, ca urmareste modificarea tuturor Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) din statiuni si ca in Romania "s-a construit haotic".

"In domeniul legislatiei urbanistice sunt modificari pe care vrem sa le facem. Ne dorim o legislatie mai putin stufoasa. Avem multe lucruri de schimbat, pentru ca in Romania s-a construit haotic. Vrem sa modificam toate PUZ-urile care tin de zonele turistice", a afirmat Udrea, la audierile comisiilor parlamentare.

Udrea este, din 2008, ministru al Turismului. Ea a fost propusa, totodata, ca ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului in viitorul Guvern, primind avizul comisiilor parlamentare.

Udrea a sustinut ca multe dintre proiectele din turism vor putea fi realizate odata cu unificarea celor doua ministere.

"Speram ca cele doua ministere vor reusi sa se sustina reciproc. Cred ca la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului foarte multe proiecte proiecte care interfereaza vor putea fi duse la bun sfarsit", a spus Udrea la audieri.

Ea a adaugat ca este nevoie de eliminarea discrepantelor intre diferitele regiuni ale tarii, aceasta fiind si una dintre tintele pe care si le-a propus in noul mandat. Alt obiectiv este "cooperarea regionala transfrontaliera", a spus ea.

Udrea a vorbit si de o serie de proiecte care vor fi derulate in 2010, printre care o statiune turistica in zona Parang-Petrosani, dezvoltarea infrastructurii de turism balnear in mai multe statiuni si construirea unei zone de ski in Covasna.

De asemenea, Udrea si-a propus investitii in infrastructura utilitara si in dezvoltarea fondului locativ.

"Vom incerca sa construim in 2010 macar in acelasi ritm ca in 2009", a aratat ea.

Udrea le-a vorbit parlamentarilor si despre "punerea in valoare si accelerarea modului de lucru" al comisiei inteministeriale de aprobare a lucrarilor de investitii, ca si despre infiintarea unei comisii in care sa se discute proiectele integrate de dezvoltare a turismului.

Ea a mai spus ca urmareste dezvoltarea sudului litoralului, pentru a reduce decalajul dintre acesta si zona de nord. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#udrea, #turism, #puz, #ministru , #stiri Elena Udrea