Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea: Trebuie sa limitam comisionul emitentiilor de tichete de vacanta

Udrea: Trebuie sa limitam comisionul emitentiilor de tichete de vacanta

Limitarea comisionului incasat de emitentii de tichete ar putea fi o solutie pentru deblocarea si implementarea mai rapida a legii tichetelor de vacanta, potrivit ministrului Elena Udrea si a reprezentantilor agentiilor de turism, precizeaza NewsIn.Agentiile de turism si emitentii de tichete au divergente in ceea ce priveste procentul pe care ar trebui sa il incaseze fiecare din acest comision de 10%.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism solicita eliminarea oricaror limitari in privinta comisionului si sustine ca problema este la nivelul emitentilor de tichete care din cauza nesigurantei functionarii acestei legi cer un procent prea mare din cei 10%, de 7 sau 8%.

"O parte prea mica din agentiile de turism isi permit sa accepte tichete de vacanta din cauza marjei foarte mici care ramane la agentii" a declarat presedintele ANAT Corina Martin.

Potrivit acesteia, comisionul perceput de agentii la vanzarea oricarui pachet turistic se ridica la 8,12 si chiar 15%.

Ministrul turismului a declarat ca singurul motiv pentru care ministerul nu accepta eliminarea limitei pentru comisionul tichetelor de vacanta este efortul financiar prea mare pe care il depune statul.

"Aceasta lege trebuie sa functioneze rapid. O promovare mai agresiva si o implementare mai rapida ar fi dus la cresterea numarului celor care ar fi putut pleca in vacanta folosind tichete" a precizat Udrea.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1988 ori