Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea: Speram ca intr-o luna sa putem introduce certificatele energetice

Udrea: Speram ca intr-o luna sa putem introduce certificatele energetice

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri ca spera ca intr-o luna sa poata fi introduse certificatele energetice, ca urmare a implementarii unor programe mai rapide de calcul a eficientei energetice si cresterii numarului de absolventi ai cursurilor de auditori.

"Incercam sa implementam niste programe care sa calculeze eficienta energetica a cladirilor intr-un timp foarte scurt, chiar pe loc. Speram ca intr-un termen scurt, o luna, sa putem introduce certificatele", a declarat, vineri, Udrea, dupa conferinta "Romania dupa 20 de ani: schimbari si probleme sociale. Calitatea vietii incotro?".


Ea a adaugat ca se lucreaza la lista de auditori, aratand ca exista multi tineri absolventi care vor termina in curand cursurile de certificare.


Surse oficiale au declarat saptamana trecuta agentiei MEDIAFAX ca Guvernul a amanat discutia legata de reintroducerea certificatului energetic la vanzarea sau achizitia de locuinte, considerand ca procedurile de aplicare a noului sistem nu sunt suficient de clare, iar numarul de auditori energetici este inca insuficient.


Potrivit acestora, este posibil ca Guvernul sa solicite Comisiei Europene o derogare de la aplicarea directivei in domeniu a UE si o amanare cu pana la trei luni a termenului de la care sa fie introdus certificatul energetic, in cazul in care dificultatile administrative nu vor fi depasite in timp util.


Inainte unei eventuale asemenea solicitari, la nivelul Guvernului vor mai fi insa initiate discutii privind reintroducerea certificatului.


Amanarea reintroducerii certificatului energetic a fost confirmata ulterior de catre ministrul Mediului si purtatorul de cuvant al Guvernului.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1154 ori
Citeste mai multe despreudrea certificat energetic cladiri