Udrea spera ca salariile bugetarilor vor creste la anul

Joi, 11 August 2011, ora 22:20
1526 citiri
Udrea spera ca salariile bugetarilor vor creste la anul

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi seara, la Realitatea TV in contextul discutiilor despre strategia fiscala pentru 2012-2014 ca Executivul spera ca salariile bugetarilor sa revina la vechiul cuantum in anul 2012, transmite NewsIn.

"Suntem doar precauti, asa cum s-a tot spus in ultimul timp, toate semnalele care au fost primite (...) arata ca Romania a reusit sa se stabilizeze economic, insa in contextul evolutiei crizei economice la nivel international, Romania este precauta, am trecut printr-un impas, a fost dificil, doi ani - 2010, 2011- sa ajungem la momentul in care economia astazi este stabila.

Am avut crestere economica in primul trimestru, pana in luna mai ea este confirmata, asta nu inseamna ca putem sa dam drumul robinetului si sa facem lucruri pe care orice partid aflat la guvernare si l-ar dori.

Si anume sa creasca pensiile si salariile, am vrea sa facem asta, deocamdata uitandu-ne la ce se intampla in Europa, la tari cu economii mult mai puternice decat a Romaniei, uitandu-ne la ce se intampla cu Statele Unite.

Am fost precauti in aceasta strategie fiscal bugetara", a declarat Elena Udrea, la Realitatea TV, despre masurile de austeritate prezente in strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014.

In acest context, intrebata de ce in strategie nu scrie nimic de situatia salariilor, Udrea a raspuns: "Adica nu scrie nici faptul ca nu mai cresc, nu-si revin la nivelul din 2010, nici ca vor creste. Logica faptului ca nu s-a trecut nimic este aceea ca noi speram sa putem sa revenim la nivelul salariilor din 2010 in anul 2012 si atunci ne-am lasat aceasta posibilitate.

In functie de evolutiile sau efectele crizei economice internationale in Romania, asupra economiei romanesti, noi speram sa reusim sa dam inapoi ceea ce s-a luat in 2010 din salariile bugetarilor".

Legat de situatia pensiilor , ministrul a spus ca acestea se vor indexa, in continuare, in conformitate cu rata inflatiei.

"Nu ar trebui sa inteleaga cei care se uita la noi (...) ca indexarea pensiilor, conform inflatiei, si dupa calculul pe care l-am stabilit prin lege anul trecut, nu se va face!", a tinut sa precizeze ministrul.

"Nu se mai recalculeaza (n.r. cele) de dupa 2001 incoace pentru grupa I si II de munca. (...)

Acum, in contextul acesta economic fragil, am hotarat si noi sa amanam recalcularea acestor pensii, reamintesc ca la 1 ianuarie 2011 s-a facut recalcularea pentru cei pensionati pana in 2001 si aproape 1 milion si jumatate de oameni au primit pensiile majorate, ramane ca cei pensionati dupa 2001 sa aiba parte de aceasta recalculare imediat ce situatia economica ne-o permite", a explicat Udrea cum se va face recalcularea acestori venituri pentru cei pensionati dupa 2001.

#udrea, #salarii bugetari, #crestere salariu bugetari , #stiri Elena Udrea