Udrea: Sper ca taierea de salarii si pensii sa fie pana la finele anului

Luni, 21 Iunie 2010, ora 09:37
1429 citiri
Udrea: Sper ca taierea de salarii si pensii sa fie pana la finele anului

Ministrul Dezvotarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat duminica la ProTv ca spera ca taierile de pensii si salarii "sa fie pentru o perioada scurta, pana la sfarsitul anului", dar ca depinde de succesul implementarii masurilor propuse de Guvern, aratand ca nimeni nu poate da garantii, relateaza Mediafax.

Elena Udrea a fost intrebata, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV , ce garantii poate oferi ca, la anul pe vremea aceasta, nu vor avea loc aceleasi discutii despre pensii si salarii si despre faptul ca masurile n-au fost suficiente.

"Garantii nu poate oferi nimeni, asa cum nu ofera nimeni, in toata lumea, garantii.

In fiecare zi, la nivel international, apar noi reactii ale liderilor tarilor din intreaga lume la evolutia crizei (...)

Nimeni nu poate oferi garantii in acest moment.

Garantiile pe care le putem oferi noi sunt ca vom implementa masurile exact asa cum le-am descris si cred ca reusita implementarii acestor masuri va face posibila revenirea la nivelul salariilor si pensiilor", a spus Udrea.

Ea a aratat ca, daca aceste masuri s-ar fi implementat de anul trecut, probabil ca anul acesta masurile nu erau atat de dure, mentionand faptul ca guvernul nu a putut sa functioneze anul trecut aproape patru luni pentru ca fusese demis prin motiune de cenzura.

"Important e ca anul acesta, Guvernul sa reuseasca sa-si duca masurile pe care si le-a propus la bun sfarsit", aratand ca a spus asta apreciind ca Executivul trebuie sa reuseasca sa taie cheltuielile bugetare cum a stabilit si sa-i scoata din sistemul bugetar pe toti cei care nu au treaba.

Elena Udrea a mai spus ca, prin acordul cu FMI, Guvernul si-a asumat responsabilitatea de a scoate din sistemul bugetar 70.000 de angajati.

"Prin acordul cu FMI, noi ne-am asumat 70.000, dar inteleg ca, pentru a asigura nivelul de salarii actual, ar trebui ca pana la sfarsitul anului sa reusim sa scoatem din sistemul bugetar 100.000 de angajati", a precizat Elena Udrea.

Ea a aratat ca cei care trebuie sa reuseasca acest lucru sunt ministrii si cei din administratia publica locala si a mentionat faptul ca, in 2007-2008, in sistemul bugetar au fost angajate 200.000 de persoane.

"Ii vom da afara pe cei care nu sunt competenti, nu au treaba in sectorul bugetar", a opinat Elena Udrea, care, intrebata pe ce criterii vor fi facute disponibilizarile, a dat ca exemplu ministerul pe care-l conduce.

Ea a spus ca, in cazul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost emisa o hotarare de guvern prin care s-a decis reducerea cu 21% a numarului de angajati si ca dupa aceea s-a facut concurs, in urma caruia 158 de oameni, care n-au corespuns criteriilor de performanta, "au plecat din minister".

Elena Udrea a mai spus ca pentru tot ce se intampla acum este de vina toata clasa politica din ultimii 20 de ani.

Ea a mai aratat ca, pana la sfarsitul acestui an, va trebui sa se vada daca masurile au fost implementate si efectele pe care le-au avut. Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pentru masurile de austeritate vizand reducerea cu 25% a cheltuielilor in sistemul bugetar si reducerea cu 15% a pensiilor.

Motiunea de cenzura depusa de PSD ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului a fost respinsa in 15 iunie, la diferenta de opt voturi fata de numarul necesar apobarii, respectiv 236 de voturi.

PSD si PNL au contestat la Curtea Constitutionala masurile de austeritate ale Executivului, Curtea urmand sa se pronunte in 24 iunie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensii, #salarii, #taiere, #udrea , #stiri Elena Udrea