Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea si managerul Bancii Mondiale au discutat despre reducerea riscului seismic

Udrea si managerul Bancii Mondiale au discutat despre reducerea riscului seismic

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, s-a intalnit miercuri cu managerul Bancii Mondiale pentru Romania,Francois Rantrua,pentru a discuta despre perspectivele proiectului de atenuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta, potrivit Newsin. 

In cadrul intalnirii s-a facut si un bilant al situatiei actuale, pana in prezent fiind finalizate lucrarile de consolidare antiseismica a structurii si refunctionalizare pentru 18 cladiri publice, alte 22 de cladiri aflandu-se in diferite stadii de contractare, a anuntat miercuri Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Potrivit MDRT, valoarea totala a proiectului este de 61,4 milioane dolari.


Un alt subiect abordat de cei doi oficiali a fost includerea ministerului in faza a doua a proiectului derulat de Banca Mondiala, privind realizarea unei analize functionale a institutiilor publice, angajament asumat de Guvernul Romaniei.


De asemenea, a fost convenita implicarea MDRT in derularea unui exercitiu de aliniere, prioritizare, monitorizare si evaluare a interventiilor strategice ale statului, in vederea atingerii obiectivelor asumate in cadrul documentelor strategice nationale si europene, se mai arata in comunicatul emis de MDRT. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 994 ori
Citeste mai multe despreudrea banca mondiala risc seismic