Udrea: Romania are una din cele mai mici rate ale somajului din UE

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 16:12
1320 citiri
Udrea: Romania are una din cele mai mici rate ale somajului din UE

Rata somajului din Romania este printre cele mai mici din UE si chiar sunt greu de gasit potentiali angajati, sustine ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, care crede ca "nu este asa o problema cu locurile de munca" daca sunt refuzate activitati remunerate cu 50 de lei pe zi, informeaza Mediafax.

"In prima jumatate a anului guvernul a reusit sa dea cel mai mare buget la investitii dintre toate guvernele UE, ceea ce s-a vazut in faptul ca avem un somaj printre cele mai mici din Europa. Este greu sa gasesti sa angajezi pe cineva astazi", a spus Udrea, intr-o conferinta de presa pe tema modernizarii parcului Moghioros din Bucuresti.

Ea a spus ca multe persoane fara loc de munca au refuzat sa lucreze la recensamant si sa castige astfel 50 de lei pe zi. 

"50 de lei pe zi pentru foarte multi care n-au loc de munca inseamna putin si nu sunt interesati. Asta inseamna ca nu este asa o problema cu locurile de munca, lucru bun, pe de o parte, pentru ca n-am vrea sa fim in situatia altor tari europene care au somaj de peste 20%. Noi avem un somaj de aproape 7%, suntem pe locul 7 in Uniunea Europeana, deci investitiile care s-au facut de catre stat, sprijinul pentru mediul privat, care a venit, in masura mai mica pana acum, dar va veni de acum incolo intr-o masura mai mare, toate aceste masuri vor face sa se creeze locuri de munca pentru tineri, pentru cei care sunt in stare sa munceasca", a mai spus Udrea.

Institutul National de Statistica a anuntat miercuri ca rata somajului, calculata conform Biroului International al Muncii (BIM) in forma ajustata sezonier era in luna iulie de 7,3%, in stagnare fata de luna anterioara si cu 0,1 puncte procentuale peste nivelul lunii iulie 2010. Numarul somerilor BIM (in varsta de 15-74 ani) era in iulie de 707.000 de persoane.

Udrea a mai vorbit joi despre importanta investitiilor in depasirea crizei economice si ajutoarele la incalzirea locuintei de care trebuie sa beneficieze persoanele cu venituri reduse din Bucuresti, apreciind totodata si ca peste un milion de romani primesc ilegal pensii si ajutoare sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#loc munca, #somaj, #elena udrea, #rata somaj romania , #stiri Elena Udrea