Udrea: Radu Mazare nu a fost in stare sa acceseze fonduri UE

Miercuri, 24 August 2011, ora 20:52
1805 citiri
Udrea: Radu Mazare nu a fost in stare sa acceseze fonduri UE

Lucrarile de reabilitare a cazinoului de la Constanta vor incepe in aceasta toamna, proiectul fiind preluat de Ministerul Turismului. "MDRT a fost nevoit sa preia acest proiect deoarece primarul Radu Mazare nu a fost in  stare sa acceseze fondurile europene", a declarat Elena Udrea.

"Ministerul este gata sa faca lucrari de reabilitare printr-un program de reabilitare a cladirilor care sunt monumente istorice si au nevoie de interventii de urgenta. Lucrarile pot demara chiar in aceasta toamna", a precizat ministrul Turismului, la Realitatea TV.

Elena Udrea a declarat ca primarul Constantei nu a gasit un partener privat si de aceea a vrut sa il vanda.

"Eu nu pot sa gasesc, pentru ca nu sunt administrator. Opinia publica s-a opus vanzarii si s-a ajuns sa ceara ajutor guvernului. La minister am gasit solutia reabilitarii", a adaugat Udrea.

Cazinoul de la constanta ramane in utilitate publica

Intrebata ce se va intampla dupa reabilitarea cazinoului din Constanta, Elena Udrea a declarat ca aceasta cladire este un monument istoric, are 100 de ani si este valoroasa pentru activitatea de turism din Constanta, deci trebuie sa ramana in utilitate publica.

"Primaria decide daca da dreptul de folosinta uneicompanii private, insa obiectul de activitate trebuie sa ramana deschis publicului larg", a declarat Elena Udrea,

Ministrul Dezvoltarii Regionale precizeaza ca monumentul istoric de la Constanta a ajuns in paragina din nepasarea autoritatilor publice locale.

"Am inteles ca a fost o intelegere cu o firma privata, care nu a facut nimic. Probabil a fost scopul de a-l cumpara la un pret de nimic, este o speculatie care exista in Constanta. Nu poate fi decat vina primariei Constanta", sustine Udrea, adaugand ca Mazare nu trebuia sa ia "puiul inghetat de la gura pensionarilor", asa cum acesta a declarat public ca a evitat sa faca, ci sa faca un proiect cu fonduri europene.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#elena udrea, # radu mazare, # fonduri ue, # cazino constanta , #stiri Elena Udrea