Udrea: proprietarii de hoteluri, amendati daca le tin in paragina

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 21:51
1422 citiri
Udrea: proprietarii de hoteluri, amendati daca le tin in paragina

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Sangeorz-Bai, ca proprietarii de hoteluri din statiuni balneare care le-au cumparat "pe nimic" si le tin in paragina risca amenzi sau chiar sa ramana fara ele, existand deja o lege in acest sens, informeaza Mediafax. 

Udrea a facut aceste declaratii dupa ce a aflat de la primarul din Sangeorz-Bai, Roland Venig, ca activitatea turistica in statiune are de suferit din cauza proprietarilor de hoteluri care nu au facut investitii.

"Am spus-o mereu si discutam si in cadrul Guvernului. Numai o solutie de forta merge, exproprierea. Am dat o lege a exproprierii acum cateva saptamani in care am dat dreptul statului sa exproprieze cladirile din statiunile turistice care nu sunt intretinute, care ar trebui sa fie afectate turismului si nu sunt puse in circuitul turistic de catre proprietari.

Cred ca acestea ar trebui sa fie solutiile, inclusiv sanctiunile pecuniare, prin care sa ii obligam pe proprietarii de infrastructura turistica, pe care au cumparat-o pe nimic de cele mai multe ori, la intretinerea acesteia sau, in cazul in care nu se reuseste, pur si simplu sa ii expropriem", a spus Elena Udrea.

Udrea a declarat ca, in opinia sa, un lucru care s-a facut prost in ultimii 20 de ani este privatizarea din turism.

"Un lucru care s-a facut prost este privatizarea din turism. Sigur, turistii mai veneau odata, macar cati veneau odata ar trebui sa vina acum. Faptul ca nu avem turisti acum nici cati erau pe vremea lui Ceausescu arata cat de prost am lucrat cu turismul in ultimii 20 de ani.

Noi o sa incercam sa facem si drumuri, ca fara drumuri nu se poate face turism, dar, daca infrastructura este privatizata si se afla la unii care nu au habar de turism si tin inchise hotelurile si nu reusesc sa faca turism decat pe banii statului, pe ce vin pensionarii cu tichete de la Guvern, acesta nu este turism balnear.

Este un mod de a sifona niste bani de cei care administreaza unitatile.

Trebuie reglata cumva si nu trebuie sa avem atat de multe complexe in fata sindicatelor si a celor care mai administreaza aceste structuri de primire.

Le mai lasam cu cate o stea si doua stele sa nu le inchidem, dar altfel, marea majoritatea ar trebui sa fie inchise", a declarat Udrea.

Intrebata cum poate fi rezolvata concret problema infrastructurii turistice degradate, Udrea a declarat ca destul de dificil din cauza legilor proprietatii. "Cei care au achizitionat hoteluri sunt proprietari si este foarte greu acum sa mai schimbam ceva.

Noi incercam tot felul de legi, dar peste tot ni se scoate in fata dreptul la proprietate al cetatenilor numai ca dreptul la proprietate al unora nu trebuie sa afecteze dreptul celorlalti cetateni ai Romaniei la a avea turism de calitate, orase frumoase.

De cate ori vrem sa luam cate o masura, ni se opune acest drept absolut la proprietate. Chiar daca cei care au privatizat hotelurile si de cele mai multe ori le-au lasat in paragina, stam si ne uitam la ei.

As da exemplu cazul celebru al statiunii Herculane unde cladiri care sunt monumente istorice fiindca cineva a privatizat acolo si nu il intereseaza sa faca turism. Va fi greu sa gasim o solutie", a afirmat Udrea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#elena udrea, #proprietari, #hoteluri , #stiri Elena Udrea