Udrea: pretul la care se vand locuintele ANL nu e prea mic

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 10:20
2689 citiri
Udrea: pretul la care se vand locuintele ANL nu e prea mic

Pretul la care se vand locuintele ANL nu este prea mic, apreciaza Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, care a continuat ca persoanele interesate de achizitionarea acestor locuinte pot depune inca de acum cereri la primarii, transmite NewsIn.

Astfel, Elena Udrea a explicat cum s-au calculat preturile locuintelor ANL.

"Am ajuns la concluzia ca pretul corect pentru un dezvoltator al statului, asa cum este ANL, este cel de inlocuire, adica, daca vand o garsoniera eu vreau cu banii pe care-i incasez sa pot construi alta, statul nefacand profit din activitatea de construire din acest program social pe care-l deruleaza.

La aceasta valoare se adauga 10% cheltuieli neprevazute", a spus ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

Conform planului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, din vanzarea acestor locuinte s-ar strange 500 de milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru a construi in continuare.

"Am dori ca in 3 ani sa construim 100.000 de locuinte.

Cu banii pe care-i avem de la buget anul acesta putem sa finalizam vreo 4.000 si sa mai continuam lucrarile la inca vreo 7.000", a explicat Elena Udrea solutia aleasa, de vanzare a locuintelor deja construite.

Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale a anuntat marti preturile locuintelor ANL, acestea variind de la 20.000 euro la 36.000 de euro.

Astfel, pentru locuintele de tip garsoniera, cu o suprafata de pana la 45 metri patrati, doritorii vor trebui sa plateasca 19.140 euro.

Pentru o locuinta cu doua camere, cu suprafata de 45 metri patrati, pretul urca la 26.950 euro, in timp ce o locuinta cu trei camere si 70 metri patrati are un pret de 36.014 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udrea, #pret, #locuinte, #anl , #stiri Elena Udrea