Udrea: piata constructiilor se va relansa anul viitor

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 11:38
1652 citiri
Udrea: piata constructiilor se va relansa anul viitor

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca piata constructiilor se va relansa anul viitor, pe fondul stabilizarii economiei, transmite Mediafax.

"Semnalele sunt ca economia se va stabiliza in 2011 si piata constructiilor isi va reveni anul viitor. Din cauza constrangerilor bugetare nu am reusit sa facem tot ce ne-am fi dorit pentru ca in constructii activitatea sa functioneze normal, dar au fost foarte multe lucruri pe care le-am facut la nivel de reglementari", a spus Udrea, la seminarul Romania Construct Forum, organizat de MEDIAFAX. 

Ea estimeaza ca anul viitor se va putea vorbi de o relansare a pietei constructiilor.

"Speram ca odata cu 2011, intrand in vigoare aceste prevederi care sa aduca finantare, sa putem vorbi de o relansare a acestui domeniu", a spus Udrea referindu-se la parteneriatele public-private care urmeaza sa fie lansate de minister anul viitor atat pentru constructia de locuinte cat si pentru cea de drumuri, apa si canalizare.

Piata constructiilor ar putea scadea in acest an cu 35-40%, de la 12,6 miliarde euro in 2009, cand de asemenea a fost consemnat un declin.

#udrea, #piata, #constructii , #stiri Elena Udrea