Udrea: "Pe litoral controalele sunt o sursa de spaga"

Vineri, 28 August 2009, ora 15:17
1360 citiri
Udrea: "Pe litoral controalele sunt o sursa de spaga"

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, in statiunea Mamaia, ca spaga este unul dintre motivele pentru care controalele pe litoral sunt atat de dese si a precizat ca doreste sa schimbe modalitatea de verificare a agentilor economici din domeniu, transmite corespondentul NewsIn.

"Toata lumea a controlat litoralul, pentru ca e o sursa de spaga sa controlezi", a spus Udrea la Mamaia.

In opinia sa, Ministerul Turismului ar trebui sa aiba competente in controlul si sanctionarea agentilor economici de pe litoral, lucru care se incearca implementat prin noua lege a turismului.

"Sunt foarte multe lucruri pe care le schimbam in aceasta noua lege. Dorim sa schimbam si competentele ministerului, in sensul in care, daca esti raspunzator de nivelul serviciilor, de standardele pe care le ofera cei care au activitati in turism, atunci trebuie sa ai si parghiile de a-i controla si sanctiona. Astazi, Ministerul Turismului are foarte putine parghii. Toata lumea face controle in turism si de aceea serviciile sunt asa cum sunt", a spus Udrea.

In opinia sa, ar trebui sa existe un control unic, coordonat de Ministerul Turismului, la inceputul sezonului estival.

Dupa acest control, verificarea agentilor economici ar trebui sa se faca numai la seizarile asumate ale beneficiarilor de servicii.

Hotelierii de pe litoral s-au plans, in mai multe randuri, pe parcursul sezonului estival, ca sunt controlati excesiv de institutiile statului. 

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#controale, #litoral, #spaga, #turism, #udrea , #stiri Elena Udrea