Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea pastreaza hotelurile de stat

Udrea pastreaza hotelurile de stat

Ministrul turismului ia in considerare instrainarea pachetelor de actiuni doar la societatile la care statul este actionar minoritar.

Ministrul turismului, Elena Udrea, nu mai vrea sa privatizeze companiile aflate in portofoliul institutiei, din cauza crizei economice, a afirmat aceasta pentru EVZ.

Potrivit ministrului, anul acesta ar putea fi instrainate numai pachetele mici de actiuni la societatile care sunt in pierdere. "Nu sunt adepta privatizarii in aceasta perioada, desi vin din mediul privat.


Institutia patronata de Elena Udrea detine titluri, in numele statului, la 23 de societati comerciale. La cinci dintre acestea, actiunile statului nu ating zece procente. Acestea ar putea, potrivit ministrului, sa fie vandute pentru ca nu adus profituri ministerului, ci pierderi. Printre acestea se numara Imotrust SA, din Arad, la care statul detine 1,47%, Robinson SA din Predeal (participatie de 8,05%), Iezerul SA din Maramures (9,27%), Valahia SA din Targoviste (8,73%) si Bega Turism din Timisoara (pachet de 0,46%). In opinia ministrului, valoroase sunt pachetele la care statul e majoritar.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1778 ori