Udrea, optimista ca Romania va obtine postul de prim-vice al OMT

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 18:21
1912 citiri
Udrea, optimista ca Romania va obtine postul de prim-vice al OMT

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, scrie pe blog, din Coreea de Sud, unde participa la Adunarea Generala a Organizatiei Mondiale a Turismului, aratandu-se optimista ca Romania va obtine postul de prim-vicepresedinte al acestei structuri, relateaza NewsIn. 

 

Udrea povesteste ca drumul cu avionul pana in Coreea de Sud a durat 18 ore, la capatul carora "toata lumea era epuizata". "Din fericire, diferenta de fus orar este de 6 ore in plus fata de Romania, ceea ce sper ca pana maine sa nu se mai simta", adauga ea. 

 

Ministrul aminteste ca, in 2009, cand a preluat portofoliul, Romania a obtinut un post in Consiliul Executiv, la Adunarea Generala de la Astana, iar anul trecut, in Iran, functia de vicepresedinte al OMT. "Adunarea Generala a OMT din acest an poate deveni un pas urias inainte pe care Romania il face. Asta pentru ca tintim o functie de prim-vicepresedinte.

Ceea ce ar fi un real castig de imagine si nu numai. Ar fi in fapt o recunoastere de netagaduit a cresterii nivelului turismului din Romania. Adunarea Generala de anul acesta a fost prefatata de vizita facuta in Romania in iulie de secretarul general al OMT, iordanianul Taleb Rifai. Acesta ne-a asigurat atunci de sustinerea sa pentru functia de prim-vicepresetinte.

Un motiv in plus sa fim optimisti pentru rezultatul final al acestui veritabil "Congres Mondial" al turismului", sustine Elena Udrea. 

"Revenind la lucrarile de la Gyeongju, astazi a avut loc al 91-lea Consiliul Executiv, in care s-au prezentat concluziile privind evolutia turismului la nivel global, cresterea inregistrata fiind de aproape 7%. Prin comparatie, in Romania, pe primele 8 luni ale anului s-a inregistrat o crestere cu 15,6% a numarului de turisti si o crestere cu 13,1% a numarului de innoptari.

Ceea ce arata, cred eu, ca Romania se afla pe drumul cel bun, cresterea noastra reala fiind dubla fata de cea de la nivel mondial. De altfel, secretarul general al OMT puncta in iulie: "Cred ca Romania a suferit in ultimii 2-3 ani o transformare majora din punct de vedere al strategiei in turism. Principala problema a Romaniei in domeniu este ca a inceput tarziu. Mult timp nu a facut ceea ce a trebuit sa faca"", mai scrie ministrul.

Elena Udrea precizeaza ca de luni incep efectiv lucrarile Adunarii Generale. "Sper ca toti cei de acasa sa ne tina pumnii stransi, pentru ca obtinerea postului de prim-vicepresedinte ar reprezenta un castig extrem de mare pentru Romania. Sunt optimista ca ne vom intoarce cu acest post", incheie ea.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#udrea, #omt, #turism, #turist , #stiri Elena Udrea