Udrea: Nu avem agrement pe litoral!

Luni, 18 Mai 2009, ora 09:50
3060 citiri
Udrea: Nu avem agrement pe litoral!

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat sambata, la Olimp, ca noua lege a turismului va oferi facilitati investitorilor si ii va sanctiona pe cei care isi deschid hotelurile doar in varful de sezon, transmite corespondentul NewsIn. 

Ministrul Turismului a mai spus ca ceea ce lipseste litoralului romanesc este agrementul si a subliniat nevoia de investitii in astfel de servicii. Udrea a subliniat ca initiativele de promovare pe care le-a avut de la inceputul mandatului s-au concretizat intr-o crestere cu 200% a numarului de turisti in perioada minivacantelor de Paste si de 1 Mai.

"In legislatia care dorim sa reglementeze turismul romanesc si in special turismul de pe litoral, la care lucram acum si pe care dorim sa o implementam din toamna acestui an, vom prevedea pe de o parte masuri de sprijinire a celor care depun efort, si financiar si uman, pentru promovarea si dezvoltarea turismului de litoral, dupa cum vom incerca sa gasim solutii de a-i determina pe ceilalti sa intre in acest parteneriat, mergand pana la a-i sanctiona pe cei care nu considera ca ar trebui sa-si creasca eforturile pentru a obtine de la turismul pe litoral ceea ce avem posibilitate sa obtinem, si anume cresterea numarului de turisti, nu numai turisti romani, ci si turisti straini, cresterea numarului si a volumului de investitii in turismul de pe litoral, turismul insemnand unitati de cazare, dar mai ales activitati de agrement", a precizat ministrul.

"Vom incerca sa le acordam facilitati, fie facilitati fiscale, fie facilitati de promovare a facilitatilor lor", a mai spus Elena Udrea.

Aceasta a completat ca la nivelul ministerului exista "hotararea si decizia" de a-i sanctiona pe operatorii de turism pe litoral care trateaza aceasta activitate ca pe una strict de interes personal. "Le spun celor care au desconsiderat pana acum activitatile de turism de pe litoral, desi aveau obligatii fata de acest segment, ca suntem parteneri atat timp cat intelegem ca avem un interes comun. Daca interesul lor este strict de protejare a incasarilor pe care ei le pot avea in lunie iulie si august, atunci acest parteneriat nu va functiona", a adaugat Udrea.

Ministerul Turismului lucreaza in prezent la o lege a turismului, care va fi depusa in Parlament pana pe 1 iulie si care va sanctiona proprietarii de unitati de cazare de pe litoral care nu deschid pe 15 mai, a declarat joi ministrul de resort, Elena Udrea.

"Lucram la o lege a turismului pe care intentionam sa o ducem in Parlament pana la terminarea acestei sesiuni. Vom foarte nepopulari pentru operatorii din turism pentru ca vor fi introduse sanctiuni noi, de la penalizari, pentru faptul ca nu-si deschid unitatile pe Litoral pe 15 mai, pana la amenzi pentru ca nu respecta obligatiile pe care le au fata de clienti si fata de nivelul de clasificare", a declarat ministrul turismului Elena Udrea, in cadrul unui seminar care dezbate legea tichetelor de vacanta.

Sefa de la turism considera ca noua lege la care se lucreaza va fi adoptata pana la finalul acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
#agrement, #facilitati, #investitii, #litoral, #turism, #udrea , #stiri Elena Udrea