Udrea: ne orientam spre zonele cu potential turistic si spre statiuni

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 01:21
1766 citiri
Udrea: ne orientam spre zonele cu potential turistic si spre statiuni

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, spune, intr-o postare pe blogul sau, ca noua strategie a ministerului presupune orientarea resurselor de care MDRT dispune in prezent spre zonele cu potential turistic si inspre statiuni, mai ales ca pana acum nu exista un focus clar, potrivit Newsin.

"Pana acum, resursele au fost impartite pe mai multe zone de interes, neexistand un focus extrem de clar. Aceasta deficienta va fi acum remediata", scrie Elena Udrea.

De asemenea, aceasta reitereaza faptul ca, in cadrul ministerului pe care il conduce, s-a infiintat Directia Generala Turistica, care va gestiona intreg domeniul, fie ca e vorba de investitii sau de promovare.

"Directia Generala Turistica va actiona unitar si va avea competente depline pe zona turismului", afirma Udrea.

Ministrul precizeaza totodata ca, in cel mai scurt timp, MDRT va organiza un concurs pentru angajarea directorului general al acestei directii nou-infiintate. "Vom mediatiza acest demers tocmai pentru ca este nevoie de un profesionist in fruntea acestei structuri.

Cu atat mai mult cu cat nu mai avem un secretar de stat responsabil de aceasta zona. Va asigur ca nici de data asta nu voi tine cont de 'recomandarile' din zona 'prietenilor'.

Consiliul Consultativ al Turismului este forul care va avea ultimul cuvant in evaluarea candidatilor pentru functia de director general al structurii nou create", mai subliniaza Elena Udrea. Altfel, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului vorbeste pe blogul sau si de statiunea Terra care urmeaza sa fie construita pe litoralul Marii Negre.

"Business-plan-ul noii statiuni este construit pe niste principii despre care eu vorbesc de mult: servicii diversificate si capacitatea de a atrage turistul si cand nu ne aflam in plin sezon.

Orientarea catre turismul all inclusive va genera cu siguranta un nou public tinta care pana acum se orienta catre statiunile turistice din afara tarii. Ma bucur sa vad, in sfarsit, investitori straini seriosi pe litoralul romanesc", mentioneaza ministrul Elena Udrea.

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta din 25 august, Hotararea pentru restructurarea si reorganizarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), prin care au fost restructurate si desfiintate 10 posturi aferente cabinetelor secretarilor de stat.

De asemenea, la nivelul ministerului, a fost infiintata Directia Generala Turistica, care va gestiona domeniul turismului in integralitatea sa (investitii, promovare, autorizare, control, privatizare si post-privatizare). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#udrea, #zone, #potential, #turistic, #statiuni , #stiri Elena Udrea