Udrea intesifica promovarea litoralului romanesc

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 13:49
3271 citiri
Udrea intesifica promovarea litoralului romanesc

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a decis sa incheie un parteneriat cu operatorii din turism pentru promovarea litoralului romanesc, prin organizarea de evenimente si actiuni pe litoral, incepand cu 1 mai, a anuntat joi ministrul de resort Elena Udrea, scrie NewsIn.

"Consiliul Consultativ al Turismului a stabilit prin vot incheierea unui parteneriat intre MDRT ?i operatorii de turism in organizarea unor evenimente pentru 1 Mai, pe litoral romanesc, ?i in extrasezon, intre 1 mai-15 iunie. Aceasta pentru c? pe litoral exist? 40% din capacitatea de cazare din Romania", a declarat joi Elena Udrea.

Potrivit ministrului, ca urmare a parteneriatului, ministerul se va implica in promovarea litoralului romanesc.

"MDRT vine sa cofinanteze, vine sa sprijine niste actiuni, pentru a le veni in ajutor hotelierilor", a precizat Udrea.

"Am decis ca este nevoie ca ministerul sa se implice in promovarea litoralului, incepand cu 1 mai 2010, promovare care se va face cu operatorii de turism de pe litoral. De aceste Sarbatori Pascale, MDRT nu a avut actiuni pe litoralul romanesc.

Desi de Paste nu ne-am implicat in promovarea litoralului, sa facem acest lucru de 1 Mai, organizam actiuni, evenimente pe litoral de 1 Mai si in extrazon. Si operatorii vor avea o participare financiara la aceste evenimente pe care le vom face acolo", a spus Elena Udrea.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului a adaugat totoata ca MDRT va primi zilele urmatoare ofertele operatorilor pentru aceste evenimente.

"Am convenit ca toate statiunile trebuie sa arate primitor. Cerem operatorilor sa isi puna la punct spatiile de cazare, iar ministerul se va implica in ceea ce priveste promovarea litoralului intre 1 mai - 15 iunie, dar si in post sezon. Este greu sa tii litoralul deschis in extrasezon. Cu atit mai mult cu cat incepand din 18 mai vom avea turisti germani adusi de TUI", a afirmat Udrea.

Potrivit ministrului dezvoltarii regionale si turismului, MDRT va incerca sa faca parteneriate si cu transportatorii, pentru transport rutier, pentru sprijinirea studentilor care vor sa vina pe litoral, "in asa fel incat vacanta de 1 Mai pe litoral sa fie accesibila tinerilor", a precizat Udrea.

De asemenea, ministrul Elena Udrea mentioneaza ca exista o scadere in turismul romanesc, in contextul in care aceasta situatie este prezenta si pe plan international, iar criza economica a afectat acest sector.

"Si in mod cert vor fi scaderi in continuare. Din pacate, criza economica a gasit turismul romanesc intr-o stare greu de depasit. Aceasta perioada nu e una benefica pentru economia romaneasca in general si pentru turism in special", considera Elena Udrea.

Reprezentantii ministerului mai spun ca sunt constienti de problemele existente in prezent in turismul romanesc, dar ca incearca sa remedieze neajunsurile.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#litoral, #romanesc, #turism, #turisti, #udrea , #stiri Elena Udrea