Udrea infiinteaza Asociatia Statiunilor Balneare

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 15:10
2324 citiri
Udrea infiinteaza Asociatia Statiunilor Balneare

In cateva saptamani va fi infiintata Asociatia Statiunilor Balneare, imediat dupa ce primele zele localitati vor primi statut oficial de "statiune balneara", conform NewsIn.

"Am inteles ca in aproximativ doua saptamani va fi aprobat ordinul privind primele zece localitati care vor primi statut oficial de statiune balneara.

Proiectul e in prezent sub avizare la Ministerul Sanatatii. Iar apoi, dupa alte doua saptamani de la aprobare, vom putea infiinta si aceasta asociatie, care va functiona la inceput in subordinea Asociatiei Nationale a Statiunilor Turistice din Romania", a afirmat Emilian Imbri, consilierul personal al ministrului Turismului, Elena Udrea.

Potrivit acestuia, cu aceasta ocazie se va crea statutul asociatiei si vor fi stabilite obiectivele viitoarei asociatii, care va trebui inregistrata la judecatorie.

Primele zece localitati care vor primi statut de statiuni balneare sunt: Baile Olanesti, Sovata, Baile Felix, Caciulata, Baile Herculane, Techirghiol, Amara, Govora, Calimanesti si Ocna Sibiului.

De asemenea, alte zece localitati din Romania vor primi pana la sfarsitul anului denumirea oficiala de "statiuni balneare", intre care Geoagiu Bai, Buzias si Vatra Dornei, dupa cum a anuntat miercuri managerul Institutului National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie, dr. Horia Lazarescu.

In Romania, exista 124 de localitati cu potential privind resursele balneare. Potrivit autoritatilor, Romania ar detine 30% din resursele balneare ale Europei.

In statiunile balneare din Romania exista peste 30.000 de locuri de cazare, potrivit presedintelui Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OBTBR), Nicu Radulescu.

Patronatele si asociatiile din turism cer sa se acorde facilitati fiscale investitorilor strategici din statiunile balneare, dar si ca agentiilor de turism sa li se acorde facilitati fiscale pentru vanzarea de pachete turistice in statiunile balneare, de exemplu reducerea TVA la 5% la pachetele de servicii balneo si de sanatate, dar si neimpozitarea profitului reinvestit.

Totodata, acestia solicita eliminarea impozitului de 16% pentru tichetele de vacanta, precum si alocarea din bugetul CNAS a unei cote de 10% pentru tratamentele balneo si sanatate (preventie).

Turismul balnear este esentialmente european. Circa 10 milioane de persoane urmeaza anual cure balneare, dintre care sase milioane de persoane in Germania si 1,8 milioane persoane in Italia.

Potrivit autoritatilor romane, 70% din turismul medical il reprezinta turismul balnear. Totodata, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, spunea recent ca exista studii care arata ca potentialul balnear al Romaniei ar reprezenta o patrime sau, dupa altii, chiar o treime din potentialul european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#udrea, #statiune balneara, #turism, #asociatia statiunilor balneare , #stiri Elena Udrea