Udrea: In afara Deltei, nu avem cu ce sa atragem turistii de croaziera pe Dunare

Vineri, 27 Martie 2009, ora 11:51
2071 citiri
Udrea: In afara Deltei, nu avem cu ce sa atragem turistii de croaziera pe Dunare

Ministrului Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Dr. Tr. Severin, ca marii operatori de croaziere pe Dunare nu sunt interesati decat de zona Deltei.

Ministrul Turismului, care a participat la seminarul "Oportunitati de promovare si dezvoltare a turismului mehedintean", le-a spus celor prezenti in sala mare a Consiliului Judetean Mehedinti (primari, patroni de pensiuni, reprezentanti ai agentiilor de turism si ONG-uri) ca in urma unor discutii pe care le-a purtat cu marii operatori de croaziere pe Dunare acestia i-au spus ca in afara de Delta Dunarii nu exista niciun punct de atractie pe malul fluviului.

"Raspunsul dumnealor a fost simplu. Faceti-ne oferte pe care noi sa le putem valorifica. In momentul de fata mi-au spus ca turistii nu au niciun interes sa coboare din vasele de croaziera", a declarat Elena Udrea.

In context, aceasta a subliniat ca potentialul turistic al judetului Mehedinti este enorm, insa, din pacate, in ultimii 20 de ani nu a existat interes pentru valorificarea acestuia. Lipsa unor centre de informare turistica sau chiar a unor banale panouri de orientare turistica, a unor piste pentru biciclisti, drumuri pline cu gropi sunt doar cateva din motivele pentru care turistii straini refuza sa paseasca in judet.

"M-am informat care este stadiul dezvoltarii turismului in Mehedinti. Stiu ca pana acum a lipsit interesul pentru dezvoltarea turismului. In general, turismul romanesc a fost copilul orfan, abandonat al economiei. De aceea, am inceput cu infiintarea acestui minister al turismului, pentru ca fara o strategie nationala este greu sa vorbim de relansarea turismului.

Incercam sa sprijinim proiectele de dezvoltare acolo unde exista potential natural, dar si interes din partea autoritatilor", a mai spus Elena Udrea.

Concret, pentru judetul Mehedinti, ministrul Turismului a promis ca va sprijini autoritatile judetului in finantarea unor proiecte tehnice, proiecte de promovare turistica, precum si pentru obtinerea statului de statiune balneara a localitatii Bala. Cat priveste croazierele pe Dunare, Elena Udrea a declarat ca in perioada imediat urmatoare va aduce in Mehedinti operatori din statele europene si jurnalisti de specialitate, pentru a vedea la fata locului monumentele naturale unice in Europa. De asemenea, ministrul Turismului a mai anuntat ca la Drobeta Turnu Severin se va deschide o structura teritoriala a ministerului care va deservi toate judetele Olteniei.

La finalul seminarului, Elena Udrea a fost invitata pe un vas de croaziera pentru o calatorie in Clisura Dunarii.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#2009, #buget, #delta, #dezvoltarea, #dunare, #infrastructura, #investitii, #proiecte, #turism, #turistica, #udrea , #stiri Elena Udrea