Udrea il sfatuieste ironic pe Voiculescu sa investeasca in turism

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 12:21
1482 citiri
Udrea il sfatuieste ironic pe Voiculescu sa investeasca in turism

Elena Udrea sustine ca nu se inghesuie nimeni sa investeasca in turism, desi MDRT sprijina vanzarea transparenta a activelor statului,si face un apel investitorilor, sfatuindu-l ironic si pe Dan Voiculescu sa aduca mai bine in turism banii dati pe salariile celor care "toaca" ce se face bun in tara, informeaza NewsIn.

"Turismul are nevoie de investitii. Statul nu poate suplini aici sectorul privat. Il poate stimula, il poate sprijini. Dar problema este lipsa de apetit pentru investitiile in turism.

Primul motiv este criza economica si modul drastic in care aceasta a afectat totate investitiile.

Apoi dificultatile intampinate de potentialii investitori in raport cu autoritatile locale. Si, nu in ultimul rand, politica gresita de privatizare a autoritatilor centrale", sustine ministrul, intr-o postare pe blog.

Elena Udrea aminteste si de guvernarea PSD din 2000-2004 care, spune ea, "a privatizat fara sa tina cont de nevoile turismului".

"Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic si folosite drept ipoteca pentru credite de zeci de milioane. Acum sunt intr-o stare avansata de degradare si nu pot primi turisti, fiind inchise de controalele MDRT.

Adevaratii investitori in turism au de suferit din cauza comportamentului acestor agenti economici, care flutura dreptul constitutional de proprietate.

Am promovat cu mare opozitie o lege a exproprierilor si speram sa le luam hotelurile inapoi", explica democrat-liberala.

Ministrul considera ca atragerea de investitori in turism trebuie sa fie unul din obiectivele importante ale Guvernului, fiind o prioritate pentru MDRT.

"Statul inca detine in proprietate o multime de structuri de cazare si de agrement, pe care insa le manageriaza dezastruos de cele mai multe ori, asa cum se intampla de fiecare data cand se amesteca in administrare.

Directorii pusi politic sunt, in cele mai multe cazuri, fie interesati de a-si crea avantaje proprii, fie nu se pricep sa conduca o afacere in turism.

De aceea sustin categoric vanzarea, in modul cel mai transparent posibil si corect economic, a activelor pe care statul le mai detine.

Cu conditia ferma ca potentialii cumparatori sa aiba obligativitatea sa investeasca in modernizarea obiectivului si sa faca turism", spune Udrea.

Ea mentioneaza insa ca este nevoie de o buna mediatizare a actiunii pentru a atrage investitori, deoarece "nu se inghesuie nimeni".

"Noi am scos de un an de zile la licitatie structurile care le aveam pe litoral. Dupa un an, am reusit sa vindem un magazin si un imobil neamenajat in Mamaia.

Nu terenurile, nu vilele, nu hotelul de cinci stele Mamaia", precizeaza ministrul.

"Desigur ca detractorii traditionali s-au apucat, la momentul anuntului initial, sa speculeze cum voi vinde preferential vreunui apropiat, coleg, cuiva dintr-un grup de interese, in mod cert!

Iata insa ca nu s-a aratat nimeni interesat sa le ia.

Am spus, exagerand putin tocmai pentru a se intelege cat de paguboase sunt speculatiile pe care neprofesionistii presei aservite le fac, ca, daca mama mea ar avea bani, as incerca sa o conving sa cumpere ceva si sa se apuce de turism!", povesteste Udrea.

Ministrul Dezvoltarii ii incurajeaza pe cei intresati ca acum este un bun moment pentru a face investitii in turism, "pentru ca preturile sunt mici si este o perioada in care se implementeaza o politica de sustinere reala a acestui sector economic".

"Deci, apelul meu catre cei care pot sa faca si cauta afaceri profitabile pe termen mediu si lung este sa investeasca in turismul romanesc!

Ma adresez si cunoscutilor, amicilor, colegilor din toate partidele, oricui interesat, din tara sau din afara ei, cetatean roman ori strain, persoana fizica sau juridica, etc.

Si ii asigur pe toti ca vor primi tot sprijinul din partea MDRT, in conditiile legii", scrie Udrea.

"Il sfatuiesc si pe Voiculescu sa investeasca in turism banii pe care ii cheltuie platind salarii celor care pe care i-a programat sa toace orice lucru bun care se face in tara asta si pe oricine care vrea sa o miste din loc, bani pe care, de altfel, i-a castigat pe spinarea statului.

Dar sa nu repete experienta lui Vantu, care a luat pe nimic hotelurile si bazele de agrement din Delta si le-a lasat in paragina acum!

Deci, sa distrugi este simplu, sa fii in stare sa construiesti ceva este mai greu!", incheie democrat-liberala. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#elena udrea, # dan voiculescu, # investitii in turism, # udrea, # turism , #stiri Elena Udrea