Udrea: finantare de 2,5 milioane euro pentru judetul Satu Mare

Luni, 05 Iulie 2010, ora 23:56
1279 citiri
Udrea: finantare de 2,5 milioane euro pentru judetul Satu Mare

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, in cadrul unei vizite in judetul Satu Mare, trei contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de circa 2,5 milioane euro, informeaza Newsin. 

Astfel, proiectul "Modernizare ambulatoriu integrat al Spitalului Orasenesc Negresti Oas" are o valoare de 699.317 euro si o perioada de implementare de 17 luni.

"In urma acestei investitii, 17 cabinete medicale vor fi modernizate si dotate cu echipamente si cinci noi servicii medicale vor putea fi oferite celor aproximativ 77.000 de locuitori din zona", se arata intr-un comunicat emis luni de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

De asemenea, proiectul "Sunet drag de clopotel", vizeaza imbunatatirea infrastructurii de educatie si a resurselor de invatare de la Scoala de Arte si Meserii Turulung si are o valoare totala de 770.486 euro.

In cadrul proiectului vor fi efectuate lucrari pentru crestererea eficientei energetice a cladirii si va fi achizitionat echipament IT pentru formarea competentelor digitale ale elevilor.

Totodata, proiectul "Scoala naste valori si in mediul rural!" in valoare totala de 1.028.365 euro are ca scop cresterea nivelului de acces la educatie a copiilor din mediul rural.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt copiii din comuna Petresti, care in decurs de un an ar urma sa aiba o scoala reabilitata si dotata cu echipamente IT necesare derularii activitatii didactice. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#udrea, #finantare, #program operational , #stiri Elena Udrea