Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea: finantare de 2,5 milioane euro pentru judetul Satu Mare

Udrea: finantare de 2,5 milioane euro pentru judetul Satu Mare

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, in cadrul unei vizite in judetul Satu Mare, trei contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de circa 2,5 milioane euro, informeaza Newsin. 

Astfel, proiectul "Modernizare ambulatoriu integrat al Spitalului Orasenesc Negresti Oas" are o valoare de 699.317 euro si o perioada de implementare de 17 luni.

"In urma acestei investitii, 17 cabinete medicale vor fi modernizate si dotate cu echipamente si cinci noi servicii medicale vor putea fi oferite celor aproximativ 77.000 de locuitori din zona", se arata intr-un comunicat emis luni de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).


De asemenea, proiectul "Sunet drag de clopotel", vizeaza imbunatatirea infrastructurii de educatie si a resurselor de invatare de la Scoala de Arte si Meserii Turulung si are o valoare totala de 770.486 euro.


In cadrul proiectului vor fi efectuate lucrari pentru crestererea eficientei energetice a cladirii si va fi achizitionat echipament IT pentru formarea competentelor digitale ale elevilor.


Totodata, proiectul "Scoala naste valori si in mediul rural!" in valoare totala de 1.028.365 euro are ca scop cresterea nivelului de acces la educatie a copiilor din mediul rural.


Beneficiarii directi ai proiectului sunt copiii din comuna Petresti, care in decurs de un an ar urma sa aiba o scoala reabilitata si dotata cu echipamente IT necesare derularii activitatii didactice. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1126 ori
Citeste mai multe despreudrea finantare program operational