Udrea: economiile MDRT vor merge la drumuri

Marti, 25 Mai 2010, ora 11:04
884 citiri
Udrea: economiile MDRT vor merge la drumuri

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat, marti, la Parlament, ca, inainte de a fi existat o decizie a Guvernului, MDRT a redus cu 37% cheltuielile cu bunuri si servicii, suma astfel economisita urmand sa fie redirectionata catre programul de construire-reabilitare drumuri, relateaza Mediafax.

"Am luat decizia de a reduce cheltuielile inainte ca acest lucru sa se decida la nivelul Guvernului.

Am redus cheltuielile cu, spre exemplu, masinile, parcul auto, cu benzina, cu carburantul, cu telefoanele, cu peste 50%.

Per total toate cheltuielile cu bunuri si servicii din MDRT au fost reduse cu 37%, suma care s-a economisit in acest fel o vom redirectiona catre programul de construire-reabilitare drumuri.

De asemenea, am inchis cateva programe care nu erau utile in acest moment in cadrul MDRT, iar sumele economisite vor fi redirectionate catre programe de investitii, catre construirea-reabilitarea de drumuri judetene", a spus Udrea.

Intrebata daca are in vedere si restructurarea ANL, Udrea a spus ca nu se pune problema, precizand ca aceasta agentie construieste locuinte sociale si are un program vast de locuinte pentru tineri, scopul fiind de a construi 100.000 de case pentru tineri si 10.000 de case in programul de case la tara.

Pe de alta parte, ea a spus ca MDRT va gasi modalitatea ca toate procedurile de achizitii sa fi transmise prin camere video prin Internet, pentru transparenta.

"Azi, in acest moment, se desfasoara concursuri la MDRT.

Asa cum stiti, exista o hotarare de Guvern inca de luna trecuta prin care MDRT se reorganizeaza si isi reduce numarul de angajati de la 893 la 735.

Toate functiile vor fi ocupate prin concurs. Astazi, marti, si joi vor fi derulate concursuri in MDRT", a precizat Udrea. 

#drumuri, #economii, #mdrt, #udrea , #stiri Elena Udrea