Udrea despre contractele ministerului: aditionarile se fac abuziv

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 13:30
977 citiri
Udrea despre contractele ministerului: aditionarile se fac abuziv

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a descoperit, in urma unei analize, ca multe din contractele ministerului au fost majorate cu 50%, prin acte aditionale.

Mai mult de 90% dintre actele aditionale la contractele de investitii publice gestionate de MDRT prevedeau majorarea pana aproape de nivelul maxim de 50% permis de legislatie, scrie Gandul.

Ministrul Elena Udrea a decis sa limiteze aceasta posibilitate la doar 10% din valoarea initiala a contractului.

"Analizand platile pe care trebuia sa le facem in cadrul programului de reabilitare termica, am constatat ca in cele mai multe situatii primariile au aditionat inexplicabil de mult valorile contractate initial", a declarat ministrul Elena Udrea, pentru cotidianul amintit.

Udrea a continuat sustinand ca nu se vor mai accepta majorari ale valorilor contractate pentru reabilitarea termica decat cu acceptul asociatiilor de proprietari si in urma unor analize tehnico-economice foarte riguroase.

"Cred ca faptul ca sunt atat de multe situatii dovedeste ca aditionarile se fac abuziv, nu neaparat fiindca sunt determinate de conditii obiective", a declarat pentru Gandul Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udrea, #contracte, #minister, #aditionari , #stiri Elena Udrea