Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea despre contractele ministerului: aditionarile se fac abuziv

Udrea despre contractele ministerului: aditionarile se fac abuziv

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a descoperit, in urma unei analize, ca multe din contractele ministerului au fost majorate cu 50%, prin acte aditionale.

Mai mult de 90% dintre actele aditionale la contractele de investitii publice gestionate de MDRT prevedeau majorarea pana aproape de nivelul maxim de 50% permis de legislatie, scrie Gandul.

Ministrul Elena Udrea a decis sa limiteze aceasta posibilitate la doar 10% din valoarea initiala a contractului.

"Analizand platile pe care trebuia sa le facem in cadrul programului de reabilitare termica, am constatat ca in cele mai multe situatii primariile au aditionat inexplicabil de mult valorile contractate initial", a declarat ministrul Elena Udrea, pentru cotidianul amintit.

Udrea a continuat sustinand ca nu se vor mai accepta majorari ale valorilor contractate pentru reabilitarea termica decat cu acceptul asociatiilor de proprietari si in urma unor analize tehnico-economice foarte riguroase.

"Cred ca faptul ca sunt atat de multe situatii dovedeste ca aditionarile se fac abuziv, nu neaparat fiindca sunt determinate de conditii obiective", a declarat pentru Gandul Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 778 ori
Citeste mai multe despreudrea contracte minister aditionari