Udrea despre Bucuresti: cladiri neglijate, preturi mari

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 11:59
1877 citiri
Udrea despre Bucuresti: cladiri neglijate, preturi mari

Proaspat nominalizata la sefia PDL Bucuresti, Elena Udrea, vazuta de unii colegi drept viitoarea candidata la Primaria Generala, face pe blogul sau un inventar al problemelor Capitalei, incluzand aici cladirile nerenovate, mizeria de pe strazi sau preturile mari, potrivit NewsIn.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, scrie intr-o postare pe blogul sau, ca, dupa ce a vizitat Budapesta zilele acestea si-a dat seama ca Bucurestiul are cel putin un capital turistic comparabil cu cel al Capitalei Ungariei.

"Bucurestiul poate redeveni Micul Paris si poate atrage zeci-sute de mii de turisti. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa rezolvam cateva probleme presante. Fara o anumita ordine, le punctez pe cele care mi se par mai importante", isi incepe Udrea inventarul.

Mai intai, ministrul spune ca obiectivele arhitecturale de patrimoniu "raman pentru totdeauna in umbra din cauza unor blocuri de birouri mamut".

"Strans legat de acest fapt este renovarea zonelor istorice, astfel incat sa se pastreze specificul perioadei. Chiar asa, cam cand credeti ca se vor termina lucrarile din centrul vechi al Bucurestiului?", se intreaba democrat-liberala.

"In general, Capitala trebuie sa fie mai primitoare cu turistii. Iar asta inseamna strazi mai curate, inseamna ca atunci cand turistul ajunge in Piata Romana, spre exemplu, sa poata vedea cerul, nu doar cablurile agatate de stalpi", continua ministrul.

In fine, Udrea crede ca Bucurestiul ar trebui sa devina atractiv din punct de vedere al preturilor.

"Inca un lucru, pe care trebuie sa il invatam si pe care tot il repet si in legatura cu litoralul romanesc: preturile sunt prea mari pentru ceea ce se ofera. Obiectivul nostru este sa atragem turisti si pentru asta trebuie sa le oferim argumente, inclusiv preturi mai mici la cazare la hotel decat in alte capitale.

Atat timp insa cat preturile din Bucuresti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu ne putem astepta ca turistii sa vina in valuri", avertizeaza ministrul.

"Niciuna dintre aceste probleme nu sunt insurmontabile. Depinde de noi sa le rezolvam si sa redam orasului stralucirea pe care a avut-o altadata. Se poate, de asta sunt sigura; totul este sa se vrea", conchide Elena Udrea.

#udrea, #bucuresti, #preturi , #stiri Elena Udrea