Udrea, de acord cu promovarea turistica a Tinutului Secuiesc

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 04:05
1895 citiri
Udrea, de acord cu promovarea turistica a Tinutului Secuiesc

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, ca Harghita, Covasna si o parte din judetul Mures, zone deosebite din punct de vedere al atractiilor, se pot promova turistic si sub denumirea de Tinutul Secuiesc, care-i creeaza propria identitate, transmite corespondentul NewsIn.

Cu ocazia unei vizite de lucru in judetul Harghita, Elena Udrea a afirmat ca nu are nimic impotriva sa vorbeasca despre turismul din Tinutul Secuiesc, asa cum se poate vorbi despre turismul din Bucovina, din Tara Barsei sau din alte zone care se identifica din punct de vedere al atractiilor turistice sau culturale, sub o denumire specifica.

"Consider ca Harghita, Covasna si o parte din Mures se pot promova ca o zona deosebita din punct de vedere al atractiilor, sub aceasta denumire care-i creeaza propria identitate", a declarat Elena Udrea la Miercurea Ciuc, fiind intrebata daca considera acceptabila promovarea turismului din Tinutul Secuiesc.

Elena Udrea a subliniat ca, din punctul ei de vedere, este aceeasi situatie ca si in cazul celorlalte regiuni si ca acest lucru nu ar trebui sa deranjeze.

Ministrul Turismului a mai afirmat ca in Covasna si in Harghita sunt alocati mai multi bani pentru turism deoarece sunt judete cu un potential turistic fantastic. "Aveti norocul sa aveti un judet cu un potential turistic fantastic.

Judetul Harghita poate trai din turism si autoritatile locale au inteles pe deplin acest lucru, de aceea isi canalizeaza energiile si eforturile pentru a accesa finantare pentru proiecte de dezvoltare turistica", a spus Elena Udrea.

Ministrul a mai spus ca turismul balnear este considerat acum de ministerul sau "prioritate nationala" si ca acest tip de tursim isi va redobandi importanta pe care a avut-o inainte de anii '90. Elena Udrea a felicitat autoritatile locale care au depus proiecte pentru dezvoltarea turismului in aceste zone.

Cu ocazia vizitei ministrului MDRT la Harghita, a fost semnat si contractul de finantare al proiectului "Modernizarea salvarii montane in judetul Harghita", iar salvamontistii harghiteni au efectuat o demonstratie spectaculoasa.

Tot cu aceasta ocazie, presedintele Consiliului Judetean, Borboly Csaba, a prezentat o serie de proiecte realizate de autoritatea judeteana.

Ministrul Elena Udrea a vizitat, in cursul zilei de sambata, si localitatea harghiteana Praid, unde a vazut starea lucrarilor bazei de tratament, investitie finantata de minister cu suma de peste 9 milioane de lei. Cu aceasta ocazie, Udrea a coborat si in Salina Praid, aratandu-se incantata de acel loc si de tot judetul Harghita.

"Aici, oriunde te uiti, se poate face turism. Turism montan, agroturism, ecoturism... Totul este turism si ar fi pacat daca nu s-ar exploata acest potential de resurse (...)", a conchis ministrul. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a mai vorbit la Harghita si despre o posibila alternativa pentru izolarea termica a locuintelor.

"O solutie pentru cei care au inteles avantajul reabilitarii termice si doresc acum sa-si reabiliteze locuintele ar fi ca noi sa ii ajutam, garantandu-le, oferindu-le posibilitatea sa acceseze un imprumut garantat de catre guvern, pe termen foarte lung, exact ca si in cazul programului Prima casa", a afirmat ministrul.

Udrea sustine ca in Romania exista 3 milioane de apartamente si, in conditiile actuale, in cazul cel mai bun, se vor putea reabilita termic circa 20 - 30 de mii de locuinte.

"Banii de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului niciodata nu vor fi suficienti, avand in vedere ca avem 3 milioane de apartamente in Romania si, in cel mai bun caz, cu un buget ca cel de anul trecut, putem reabilita 20 - 30 de mii de apartamente. Asta inseamna 100 de ani in care se va reusi reabilitatea apartamentelor", a spus Elena Udrea.

"Este totusi inechitabil fata de persoanele care nu locuiesc la bloc, locuiesc la case si nu intra in acest program", a subliniat ministrul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
#elena, #udrea, #turism, #tinutul secuiesc , #stiri Elena Udrea