Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea: Comisionul pentru tichetele de vacanta trebuie limitat

Udrea: Comisionul pentru tichetele de vacanta trebuie limitat

Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca in acest an trebuie limitat comisionul pentru tichetele de vacanta, insa nu neaparat la pocentul de 10% existent in prezent.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a precizat ca, in prezent, legea tichetelor de vacanta este in dezbatere in Parlament.

Asociatia Agentiilor de Turism (ANAT) a solicitat, in aprilie, eliminarea limitei de 10% pentru comision, avand divergente cu emitentii de tichete privind impartirea acestuia.

Reprezentantii ANAT au declarat, joi, ca agentiile de turism nu accepta tichete de vacanta, deoarece partea care ar reveni agentiilor din comisionul de 10% este prea mica.


"La agentiile de turism nu sunt acceptate tichete de vacanta. De altfel, nici angajatorii nu au comandat tichete, fiind preocupati de reducerea costurilor pe o perioada de criza, chiar daca aceste tichete nu sunt purtatoare de impozit", a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele ANAT, Corina Martin.

Potrivit vicepresedintelui ANAT, Alin Burcea, doar agentiile care au rulaj mare au putut impune ca partea de comision a emitentilor de tichete sa se reduca la 2,5-3,5%.


Reprezentantii ANAT declarau in mai ca agentiile de turism nu isi pot permite sa obtina doar 1-2% din comisionul de 10% pentru tichetele de vacanta.

"Din 10%, cat este comisionul pentru tichetele de vacanta, nu ne putem permite sa pierdem un procent mare. Emitentii de tichete au cerut chiar 7-8% din comision. Nicio agentie de turism nu poate opera cu doar 1-2% din acest comision", declara in mai presedintele ANAT, Corina Martin.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1798 ori
Citeste mai multe despreANAT tichete vacanta comision udrea