Udrea: CNI se va desfiinta pana la sfarsitul anului

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 00:57
1467 citiri
Udrea: CNI se va desfiinta pana la sfarsitul anului

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca desfiintarea Companiei Nationale de Investitii (CNI), anuntata inca din luna mai, "este un lucru care nu a tinut ea" intrucat CNI are sase actionari ai statului, scrie Newsin.

"Desfiintarea CNI este un lucru care nu tine de mine. Aceasta companie are actionari alte companii ale statului, care tin de Ministerul Transporturilor. Decizia s-a luat, pana la sfarsitul anului se va desfiinta. Daca ar fi tinut de mine, o faceam de asta vara. stiam cine sunt actionarii. Nu stiam cat de complicat este ca ei sa ia la randul lor decizia in conducerea companiilor respective si apoi acest lucru sa se intample in consiliile de administratie si adunarea generala a actionarilor. Dar este un lucru care se va intampla", a declarat Elena Udrea.

In opinia ministrului, compania are in derulare "o multime de programe importante", pe care va trebui sa le preia cineva, dar ca, asa cum a promis, va incerca sa dezvolte mai departe aceste programe intr-o formula care sa fie eficienta, chiar si in lipsa CNI.

"Lucrurile sunt in derulare. Exista o intreaga procedura atunci cand un SA se reorganizeaza, se desfiinteaza, e o intreaga procedura legislativa care trebuie respectata si care, nedepinzand de ordinul ministrului, asta este, parcurgem pasii in ritmul in care, la randul lor, actionarii reusesc sa parcurga pasii care li se cuvin.

Dar as spune ca pana la momentul la care aceasta companie se va desfiinta, se va reorganiza, faptul ca ea reuseste sa isi duca programele la capat nu este deloc un insucces. Noi incercam sa ne facem si treaba, au fost lucruri care au dus la aceasta decizie, si la momentul la care m-am suparat si am spus bine, daca sunt atatea suspiciuni legate de activitatea acestei companii, daca sunt atatea lucruri pe care eu le-am apreciat ca fiind negative, cum ar fi acele acte aditionale pe care le-am gasit ca o practica nu numai la CNI, ci peste tot unde vorbim de contracte semnate cu statul, care majoreaza valoarea contractelor de licitatie cu pana la 50%, pentru ca asa permite legea.

Iarasi, suspiciuni legate de proceduri, care nu totdeauna erau dovedite, dar, in orice caz, porneau de la niste lucruri care puteau fi speculate. Toate acestea m-au dus, la momentul la care criticile legate de activitatea CNI s-au intetit, sa decid ca aceasta companie unde noi nu eram decat unul din cei sase actionari, ar trebuit sa se desfiinteze si programele sa se deruleze prin autoritatea publica locala", a precizat ministrul Udrea.

Totodata, intrebata ce insuccese considera ca a inregistrat la conducerea MDRT, Elena Udrea a spus ca este vorba mai degraba de faptul ca nu a reusit sa arate cat de multe se fac la MDRT .

"Insuccesele ca ministru in acest an tin mai degraba de imposibilitatea de a arata cat de multe se fac in acest minister si mai putin de ceea ce facem efectiv acolo. Cred ca mai degraba ma supara, imi creaza probleme pana si de constiinta faptul ca nu reusesc sa sparg acest baraj mediatic, sa aratam cat de multe lucruri se fac la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Sigur, ar mai putea fi, sa zicem, rezultate mai bune in programele pe care le derulam, dar asta tine si de finantarea pe care ar trebui sa o avem, deci impart nerealizarile, sau le pun pe seama situatiei economice in care ne aflam", a afirmat Elena Udrea.

Ministrul Elena Udrea declarase pe 25 mai ca a decis desfiintarea Companiei Nationale de Investitii din dorinta de a elimina orice suspiciune privind cheltuirea banilor publici, iar programele deja demarate vor fi continuate de directiile de investitii ale MDRT.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#ministrul turismului, # udrea, #CNI, #stat, #investitii, #licitatie , #stiri Elena Udrea