Udrea cere preturi corecte operatorilor de turism

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 10:35
2062 citiri
Udrea cere preturi corecte operatorilor de turism

Ministrul Turismului, Elena Udrea, le solicita operatorilor din turism sa-si aprecieze corect preturile pe care le au si, de asemenea, sa fie atenti la calitatea serviciilor, cu atat mai mult cu cat s-a aprobat legea tichetelor de vacanta care le vine in sprijin.

"Pentru operatorii de turism am facut foarte multe cu aceste tichete de vacanta, (...), as cere acum acestor operatori sa fie foarte atenti la preturile pe care le practica, sa fie fie foarte atenti la calitatea serviciilor pe care le au (...) dupa o dovada de bunavointa ca aceea pe care am dat-o sprijinind legea tichetelor, cred ca este acum cazul partenerilor nostri din turism sa dea dovada de la fel de multa bunavointa si interes pentru dezvoltarea tarii, sa inceapa sa-si aprecieze corect preturile pe care le au si sa fie atenti la calitatea serviciilor, pentru ca intram in faza a doua a colaborarii noastre, si anume cea in care mergem si in control", a declarat, joi, la Covasna, Elena Udrea.

In acest context, ea a precizat ca intelege faptul ca au existat probleme mari in turism si ca multi investitori au incercat sa faca ceva pe cont propriu, iar ministerul a venit in sprijinul lor cu aceste tichete de vacanta, dar acum este randul operatorilor din turism sa-si ajusteze preturile.

Totodata, ea i-a indemnat pe turisti sa aleaga destinatiile din tara, care multe nu sunt suficient descoperite, si s-a declarat ea insasi un turist "intern".

Centre balneare in Harghita si Covasna

Elena Udrea a mai afirmat ca zona Covasna - Harghita are un potential deosebit, mai ales balnear, dar care nu a fost suficient exploatat. Ea a anuntat ca ministerul va finanta construirea unor centre balneare si turistice in statiunile Tusnad, Praid si Covasna.

Ea a declarat ca din bugetul ministerului, 50 de milioane de euro sunt destinati pentru unele investitii in infrastructura specifica de turism, iar cateva proiecte sunt in Harghita si in Covasna, suma pentru cele doua judete fiind de cate 10 milioane de euro.

Aceste centre balneare vor fi construite din bugetul de stat si vor oferi structura de cazare, centru balnear propriu-zis si de welness. La Praid si Covasna, centrele balneare vor fi construite din temelie, in timp ce la Tusnad este vorba de transformarea Casei de Cultura in centru balnear.

Vineri la pranz, ministrul Turismului se va intalni cu administratia locala din Covasna si Harghita, in cadrul unei vizite comune cu ministrii Sanatatii, Ioan Bazac, si cel al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#buget, #calitate, #investitii, #pret, #statiuni, #tichete, #udrea, #vacanta , #stiri Elena Udrea