Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea cere 200 mil. euro de la CE pentru reabilitare termica

Udrea cere 200 mil. euro de la CE pentru reabilitare termica

MDTR a cerut Comisiei Europene permisiunea de a reabilita termic locuintele cu fonduri europene, dorind atragerea a 200 de milioane de euro in acest scop, conform Mediafax.

"Am cerut sa ni se permita reabilitarea termica cu fonduri europene. Ne-am gandit sa cerem de la Comisia Europeana 200 milioane de euro pentru reabilitarea termica", a spus Udrea intr-o conferinta de presa.

Ea a adaugat ca ar putea fi alocati pentru reabilitarea termica bani din alte programe, care risca sa nu fie cheltuiti.

Totodata, ministrul a mai spus ca locatarii care vor accesa credite pentru reabilitarea termica a locuintelor nu vor plati dobanda, care va fi sustinuta de catre MDRT, si nu vor fi obligati sa-si ipotecheze apartamentele, pentru ca statul va garanta pentru ei.

Totodata, pentru prima data MDRT va finanta, in luna iunie, lucrarile de apa si canalizare pe cateva strazi in Bucuresti.

"Vom reabilita cateva strazi din sectorul 2, dar asteptam proiecte si din alte sectoare. Nu poti sa stai in capitala Romaniei si sa nu ai apa si canalizare", a mai spus Udrea.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1251 ori