Udrea: cercetam piata pentru a vedea daca ANL-ul este competitiv

Duminica, 14 Februarie 2010, ora 22:43
1694 citiri
Udrea: cercetam piata pentru a vedea daca ANL-ul este competitiv

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a vizitat duminica targul imobiliar Domus Expo Imobiliare din Bucuresti si a declarat ca a venit sa cerceteze piata imobiliara, pentru a vedea daca ANL-ul este competitiv.

"Am venit sa cercetam piata. Vrem sa vedem daca ANL-ul este competitiv, pentru ca preturile la apartamente au scazut mult in ultima perioada si vrem sa contractam si noi la un pret real", a declarat duminica pentru Agentia NewsIn Elena Udrea.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului le-a urat dezvoltatorilor imobiliari prezenti la targ sa depaseasca cu bine aceasta perioada, aratandu-se increzatoare ca majorarea plafonului de garantii la 75.000 de euro pentru Prima Casa ii va ajuta.

"Le doresc dezvoltatorilor imobiliari sa depaseasca cu bine aceasta perioada dificila. Din discutiile pe care le-am avut astazi (duminica - n.r.) la targ cu dezvoltatorii, inteleg ca ofertele au fost bine primite si au fost facute si contractari", a adaugat Udrea.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, la Academia Romana, ca va propune in sedinta de Guvern de miercuri modificarea legii ANL, pentru a permite chiriasilor sa cumpere locuintele prin programul guvernamental Prima Casa.

Udrea a subliniat ca scopul acestei decizii este dublu: acela de a da posibilitatea chiriasilor ANL de a deveni poprietari, dar si de a aduce bani in contul Ministerului Dezvoltarii pentru constructia de noi locuinte.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului a precizat ca aceste apartamente ANL vor fi vandute la pretul la care se construiesc locuintele la ora actuala. Ministrul a precizat si ca a dorit introducerea acestor locuinte in programul guvernamental pentru ca apartamentele sa poata fi cumparate si prin credit ipotecar.

Ministrul a spus ca spera ca prin vanzarea celor 20.000 de apartamente ANL, Ministerul Dezvoltarii sa castige in jur de 500.000 euro.

#locuinte, #anl, #udrea , #stiri Elena Udrea