Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea: cartierul ANL Henri Coanda "merge mai departe"

Udrea: cartierul ANL Henri Coanda "merge mai departe"

Proiectul cartierului ANL Henri Coanda din Capitala "merge mai departe", iar lucrarile privind utilitatile vor demara in primavara anului viitor, scrie vineri ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, intr-o noua postare pe blogul personal, informeaza NewsIn.

"Primaria Generala se va ocupa de realizarea utilitatilor: drumuri, canalizare si sistematizare. Lucrarile vor demara in primavara anului viitor. Finantarea se va face din Bugetul PMB pe anul viitor, iar consilierii nostri vor sustine acest proiect in CGMB.

In acest timp, MDRT va initia o Hotarare de Guvern care sa transfere terenul in administrarea Primariei Capitalei", spun Elena Udrea.


Potrivit acesteia, intrucat MDRT (ANL) este initiatorul proiectului, avea obligatia legala si morala sa asigure finalizarea lucrarilor si respectarea obligatiilor fata de beneficiari.


"In acest sens, ieri (joi, n.r.) am avut o intalnire cu viceprimarul general Mircea Raicu, cu responsabili de la ANL, dar si cu reprezentanti ai Asociatiei de Proprietari, pentru a rezolva problema utilitatilor de la Henri Coanda", scrie Udrea.


Lucrarile la acest proiect sunt finalizate in proportie de 80%, spun reprezentantii ANL.


Henri Coanda este alcatuit din 1.107 case si 121 de apartamente, adica cel putin 4.000 de locuitori ai Sectorului 1.


"Timp de sapte ani, neintelegerile dintre Primaria Sectorului 1, Primaria Voluntari si, mai nou, Primaria Capitalei, coroborate cu lipsa de interes a unor edili-sefi, au facut ca oamenii care au contractat credite pentru a-si construi o locuinta sa regrete amarnic aceasta miscare.


Desi legea spune ca primaria care pune la dispozitie terenul pe care se construieste trebuie sa se ocupe si de realizarea utilitatilor, primarul Sectorului 1 a refuzat in repetate randuri sa-si asume respectivele lucrari.


Asa se face ca, in urma cu doi ani, Primaria Generala si-a asumat ea realizarea lucrarilor pentru introducerea utilitatilor.


Totusi, au trecut doi ani si nu s-a facut nimic in acest sens. Au aparut doar o multime de procese intentate de proprietarii locuintelor administratiei publice locale", mai afirma Elena Udrea.


Ministrul mai spune ca astfel se creeaza cadrul ca administratia publica locala sa incaseze taxe si impozite.


Ansamblul de locuinte Henri Coanda se construieste pe un teren cu o suprafata de 115,9 hectare si este amplasat in partea de nord a Capitalei, in zona complexului Sere Pipera-Aeroportul Baneasa-Voluntari.


Terenul este impartit in doua zone, aflate in administrarea Primariei Sectorului 1 Bucuresti si a orasului Voluntari, judetul Ilfov.


Astfel, 60,55 hectare apartin Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti si alte 55,41 hectare orasului Voluntari.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3596 ori