Udrea: Bugetul MDRT pe 2011, mai mic cu 1,93% decat in 2010

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 16:26
1453 citiri
Udrea: Bugetul MDRT pe 2011, mai mic cu 1,93% decat in 2010

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la comisiile parlamentare de administratie publica, ca nu are mari asteptari pentru un buget mai mare decat cel prevazut in proiectul de buget pe 2011, care este mai mic cu 1,93% fata de cel din 2010, relateaza Mediafax.

"Nu am mari asteptari ca plec cu bugetul mai mare de aici. (...)

Sunt convinsa ca gasim toata intelegerea la dumneavoastra. Bugetul pe care il avem ne multumeste in egala masura si pe noi, asa cum va multumeste si pe dumneavoastra.

Si noi am fi vrut mai mult, din pacate, in 2011, bugetul atat este", a afirmat Udrea.

Ea a prezentat pe larg programele pe care ministerul le finanteaza pe 2011, aratand ca bugetul pe anul viitor este mai mic cu 1,93% decat cel din acest an, dupa prima rectificare.

"Bugetul pe 2011 este mai mic cu 1,93% decat bugetul pe 2010.

Noi continuam sa finantam programele pe care le-am finantat si in acest an. (...)

Am incercat sa concentram resursele, sa finantam ce am considerat noi ca este important", a mai spus Udrea, mentionand in acest sens constructia de locuinte ANL, drumuri, apa, canal, sali de sport si programul de locuinte sociale.

Ea s-a referit si la programul de construire de sali de sport, aratand ca au fost alocate 120 milioane de lei pentru finalizarea a 130 de sali de sport incepute si contractate in 2009.

Udrea a spus ca sunt localitati din mediul rural unde este nevoie de astfel de obiective, precizand ca vor fi finantate 49 de sali de sport pentru care erau contractele incheiate, iar lucrarile neincepute.

Mai sunt sase mari sali de sport din municipii, cum ar fi Galati si Ploiesti, care trebuie finalizate, a adaugat Udrea. In privinta programului construirii de bazine de inot, Elena Udrea a spus ca sunt in lucru 29 de obiective si sunt solicitari pentru astfel de bazine in mari orase, cum ar fi Timisoara, Arad, Iasi, a caror utilitate este "evidenta".

Ministrul Dezvoltarii a mentionat si programele de construire de asezaminte culturale, aratand ca sustine reabilitarea caminelor culturale, pentru care sunt alocate 28.200.000 lei.

Parlamentari din comisiile de administratie de la putere si opozitie au aratat ca apreciaza activitatea ministrului Dezvoltarii si au avizat, in unanimitate, bugetul ministerului, urmand sa-i trimita Elenei Udrea amendamentele depuse pentru a le studia pana la dezbaterile de fond ale proiectului bugetului de stat pe 2011 de la comisiile de buget, finante.

Comisiile de administratie au avizat favorabil si bugetul Ministerului Mediului, in prezenta ministrului Laszlo Borbely.

Raportul asupra proiectului legii bugetului de stat pe 2011 urmeaza sa fie intocmit de comisiile de buget-finante, dupa care va fi supus aprobarii plenului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #mdrt, #udrea , #stiri Elena Udrea