Udrea: avem proiecte depuse de 11 mld de euro. Romanii stiu sa scrie proiecte

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 01:37
908 citiri
Udrea: avem proiecte depuse de 11 mld de euro. Romanii stiu sa scrie proiecte

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, sustine ca etapa in care se spunea ca romanii nu stiu sa scrie proiecte sau autoritatile nu reusesc sa le intocmeasca este depasita demult, dovada fiind faptul ca pentru POR sunt depuse proiecte in valoare de 11 miliarde de euro, potrivit Mediafax.

Elena Udrea a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca ministerul incearca sa se miste foarte repede in ceea ce priveste partea de analiza si contractare a proiectelor finantate cu fonduri europene.

"Avem la buget din fonduri europene pe Programul Operational Regional 4,3 miliarde de euro, cat gestioneaza ministerul pana in 2013. Avem proiecte depuse de 11 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca etapa in care ne plangeam ca romanii nu stiu sa scrie proiecte sau autoritatile nu reusesc sa le intocmeasca este depasita demult.

La un asa volum de proiecte in analiza, probabil ca nu reusim sa fim atat de rapizi pe cat ne-am dori, dar incercam sa depasim cat mai curand faza de evaluare si contractare", a afirmat Elena Udrea.

Ea a adaugat ca ministerul are un target de 50 de milioane de euro minim pe saptamana.

Udrea a afirmat ca si-ar dori ca, pana la sfarsitul anului, ministerul sa contracteze trei miliarde de euro din cei 4,3 miliarde, iar pana la mijlocul anului 2011 sa termine de contractat intreaga suma, urmand ca apoi sa isi aplece toata atentia asupra implementarii proiectelor care este o componenta ce priveste in primul rand autoritatea publica locala.

"Daca ministerul pe care il conduc este primul la contractare, atrage fonduri europene la nivelul contractari, suntem si noi nemultumiti de nivelul accesarii efective, atragerii efective a fondurilor, a banilor europeni in economie.

De aceea ne vom apleca toata atentia asupra celei de-a doua etape, si anume cea a implementarii, a lucrului efectiv la aceste proiecte", a afirmat spus Elena Udrea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#udrea, #proiecte, #fonduri europene , #stiri Elena Udrea