Udrea: Autoritatile vor cauta solutii legale pentru sprijinirea constructorilor romani la licitatii

Joi, 04 Martie 2010, ora 13:41
1226 citiri
Udrea: Autoritatile vor cauta solutii legale pentru sprijinirea constructorilor romani la licitatii

Autoritatile vor incerca sa identifice solutii legale pentru a putea sprijini firmele romanesti de constructii la licitatii, a declarat, joi, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.

"Autoritatile vor cere realizarea unei analize de catre ANRMAP, dar si sprijin din partea Ministerului Afacerilor Externe, pentru a gasi variante legale care sa sprijine sau care sa nu defavorizeze constructorii romani la licitatii (...) Vom incerca sa identificam solutiile legale pentru a nu discrimina firmele romanesti de constructii", a spus Udrea, prezenta la seminarul "Mediafax Talks about Construction".

Declaratia ministrului a venit ca raspuns la o afirmatie a lui Cristian Erbasu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii, prezent la eveniment, potrivit careia constructorii romani lucreaza in cele mai multe cazuri in anteprize pentru companiile straine.

El a dat exemplul Spaniei si Germaniei, tari care au implementat masuri de sprijin pentru companiile nationale de constructii la nivel intern si extern.

"Trebuie gasite proceduri prin care firmele cu capital romanesc sa aiba sanse egale cu firmele cu capital strain", a spus Erbasu.

Pe de alta parte, ministrul Elena Udrea a afirmat ca una din variantele prin care firmele romanesti pot avea mai multe sanse la licitatii este asocierea.

"Imi amintesc ca a fost acum cativa ani o discutie si s-a recomandat constructorilor romani sa se asocieze. S-au asociat, dupa care s-au certat. (...) Era vorba de trei mari constructori", a mai spus ministrul Dezvoltarii si Turismului. 

 

#asociere, # constructori, # licitatii, # udrea , #stiri Elena Udrea