Udrea a semnat primele doua contracte pentru promovarea turismului

Miercuri, 26 August 2009, ora 10:42
1963 citiri
Udrea a semnat primele doua contracte pentru promovarea turismului

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a semnat, marti, la Rasnov, primele doua contracte pentru promovarea turismului romanesc din fonduri europene, fiecare in valoare de cate un milion de lei, cele doua proiecte vizand orasul Rasnov si zona muntilor Bucegi.

"Cel mai important lucru este faptul ca acestea sunt primele doua contracte de promovare a turismului romanesc cu ajutorul fondurilor europene. Romania are la dispozitie 55 de milioane de euro pana in 2013 pentru a promova principalele atractii turistice", a declarat presei, marti, Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, "ar fi pacat" ca Romania sa nu foloseasca acesti bani avand in vedere ca din ce in ce mai multi turisti straini cauta destinatii alternative celor traditionale. A treia destinatie promovata cu finantare europeana va fi orasul Deva, contractul pentru proiectul de circa un milion de lei urmand sa fie semnat miercuri.

Conform Ministerului Turismului, orasele Rasnov si zona muntilor Bucegi vor fi primele destinatii turistice romanesti promovate cu finantare europeana, in baza unor contracte de finantare, cererile de finantare fiind depuse la Ministerul Turismului la inceputul anului de Consiliul Local Rasnov, in parteneriat cu Asociata Rosenau Turism si Asociatia Microregiunea Turistica.

"Doar impreuna, Ministerul Turismului, autoritatile publice locale si operatorii din turism, putem readuce tara noastra in atentia strainilor, o putem transforma intr-o destinatie turistica atractiva", a declarat, la Rasnov, ministrul Elena Udrea.

Primarul orasului Rasnov, Ioan Adrian Vestea, a afirmat ca turismul este "capitolul cel mai important al strategiei de dezvoltare a orasului Rasnov".

De asemenea, primarul Vestea a vorbit despre importanta Asociatiei Microregiunea Turistica "Muntii Bucegi", care reprezinta inceputul turismului montan in Romania si cuprinde trei dintre cele mai cunoscute obiective turistice romanesti pe plan international: Castelul Bran, Castelul Peles si Cetatea Rasnov.

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Proiectele semnate marti presupun promovarea potentialului turistic al orasului Rasnov si din zona muntilor Bucegi, cele doua proiecte avand o valoare de aproape un milion de lei fiecare, din care 2% reprezinta contributia autoritatilor publice locale care beneficiaza de proiect.

In proiectul de promovare a orasului Rasnov vor fi incluse Biserica Evanghelica, Biserica Veche Romaneasca, Muzeul Rasnov, Cetatea taraneasca Rasnov, obiceiurile, traditiile locale, festivalurile si sarbatorile care au loc in zona.

Pentru proiectul care vizeaza zona Bucegi, se va dezvolta turismul pe Valea Prahovei si din zona Rasnov-Bran, prin actiuni de realizare a unui portofoliu de fotografii, se va construi un portal web dedicat zonei turistice Bucegi si se vor realiza tiparituri de prezentare a zonei turistice si de amplasare a unor panouri stradale. Cele doua contracte semnate la Rasnov sunt primele dintr-o serie de 19, care vor fi semnate in perioada urmatoare.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#bucegi, #destinatii, #potential, #promovare, #rasnov, #turism, #udrea , #stiri Elena Udrea