Udrea a semnat doua contracte de finantare pentru Cetatea de Scaun si Ambulatoriul SJU Suceava

Sambata, 06 Februarie 2010, ora 12:42
1912 citiri
Udrea a semnat doua contracte de finantare pentru Cetatea de Scaun si Ambulatoriul SJU Suceava

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat, sambata, cu autoritatile judetene sucevene doua contracte de finantare privind reabilitarea Cetatii de Scaun, in valoarea de 52 de milioane de lei, si modernizarea Ambulatorului SJU Suceava, in valoare de 4,6 milioane lei.

Udrea a felicitat autoritatile sucevene pentru numeroasele proiecte cu finantare europeana sau cu finantare prin programe interne promovate, aratand ca Regiunea de dezvoltare Nord-Est are cele mai multe proiecte europene si ca sunt finalizate fondurile aproape pe toate axele din POR pentru aceasta regiune, precizeaza Mediafax.

Ea a aratat ca in 2009 a avut o foarte buna colaborare cu autoritatile sucevene in domeniul turismului si ca din statisticile ministerului succesul cel mai mare al programelor turistice a fost legat de Bucovina, atat prin proiectul Pastele in Bucovina, cat si pentru turismul montan, de schi.

Udrea a spus ca se vor continua proiectele de investitii in turism si ca in Bucovina se va putea vorbi de o salba de statiuni montane care vor putea atrage numerosi turisti.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a mai aratat ca cele doua proiecte semnate, sambata, sunt extrem de importante, subliniind ca Cetatea de Scaun devine un punct de atractie pentru turismul cultural, turismul istoric, in timp ce prin modernizarea Ambulatorului SJU locuitorii au posibilitatea sa beneficieze de servicii medicale de calitate.

Proiectul "Reabilitarea Cetatii de Scaun a Sucevei si a zonei de protectie a acesteia" se va desfasura pe parcursul a 60 de luni si isi propune cresterea gradului de atractivitate a cetatii in vederea dezvoltarii turistice.

Banii vor fi investiti in restaurari, amenajari pesiagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea cailor de acces si construirea unui punct de informare.

Bugetul total al proiectului este de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezinta contributia Uniunii Europene.

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat ca este un proiect ambitios, iar Cetatea de Scaun poate fi kilometrul zero al turismului din nordul tarii, fiind cel mai important monument de acest tip din zona.

El a aratat ca in Cetate se organizeaza Festivalul Medieval, fiind prezentate diferite spectacole, iar dupa modernizare aceasta va fi un punct de atractie si mai mare pentru turisti.

Proiectul de modernizare, dezvoltare si echipare a ambulatoriului de specialitate la Spitalul judetean de urgenta Sf. Ioan cel Nou din Suceava se va desfasura pe parcursul a 13 luni, iar in urma investitiei se vor moderniza 14 cabinete medicale, patru sali de interventii si se vor achizitiona echipamente medicale si mobilier specific.

Bugetul total al proiectului este de 4,6 milioane lei, din care 3,28 milioane lei este contributia Uniunii Europene.

La semnarea contractului privind modernizarea Ambulatorului a participat si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Irimie.

Presedintele CJ Suceava a aratat ca nevoile financiare pentru reabilitarea spitalului sunt mai mari si si-a exprimat increderea ca si Ministerul Sanatatii va gasi fonduri pentru aceste lucrari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#statiuni, # turism, # contracte finantare, # reabilitare, # montane , #stiri Elena Udrea