Udrea a semnat contracte de finantare prin POR in valoare de 119,38 mil. lei

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 14:00
1237 citiri
Udrea a semnat contracte de finantare prin POR in valoare de 119,38 mil. lei

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat, miercuri, la Arad, cinci contracte de finantare prin Programul Operational Regional (POR) in valoare totala de 119,38 milioane lei, transmite corespondentul NewsIn.

Cele cinci contracte sunt "Drumul Vinului Paulis - Ghioroc - Covasant - Siria", "Reabilitarea si extinderea Centrului de Ingrijire si Asistenta Pecica", "Promovarea turismului aradean prin circuite culturale", "Reabilitare cladirii Colegiului National «Moise Nicoara»" si "Extinderea si modernizarea Scolii generale Ioan Slavici".

Dupa semnarea celor cinci contracte, Elena Udrea a declarat ca Romania are la dispozitie aproximativ 33 de miliarde de euro, bani europeni pe care ar trebui sa ii foloseasca pana in 2013.

"Am vrut neaparat sa fiu prezenta la semnarea acestor cinci contracte, in valoare de aproximativ 22 de milioane de euro, pentru ca prioritatea ministerului pe care il conduc, precum si prioritatea intregului Guvern, este atragerea fondurilor europene.

Pentru ca Romania are la dispozitie aproximativ 33 de miliarde de euro bani europeni pe care ar trebui sa ii foloseasca pana in 2013, pe de o parte, si pe de alta parte, pentru ca stim cu totii ca suntem intr-un moment greu din punct de vedere economic, ce aduce cu sine un buget redus pentru investitii", a declarat Elena Udrea, care a mai mentionat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este "un minister de investitii, care finanteaza lucrari de infrastructura, atat infrastructura de drumuri, de transport, cat si infrastrcutura sociala, scoli, spitale, locuinte pentru tineri, camine culturale, sali de sport".

Elena Udrea a mai spus ca ministerul pe care il conduce are un buget mult redus fata de anul 2009.

"De aceea, cele 4,3 miliarde, fonduri europene pe care intentionam sa le luam prin POR, sunt binevenite in aceasta perioada in care banii din bugetul ministerului sunt foarte putini.

Suntem un minister cu un buget mult redus fata de anul trecut si care la ultima rectificare a fost in situatia de a avea parte de o rectificare negativa. Deci, bani pentru investitii din buget nu ne asteptam sa avem, asa ca o sa facem tot posibilul sa atragem aceste fonduri europene. Noi avem, pana in acest moment, contractati la nivelul ministerului, din cele 4,3 miliarde, aproximativ 2, 7 miliarde.

Tinta noastra este sa contractam minimum 3 miliarde pana la sfarsitul anului si pana in iunie 2011 sa terminam de contractat toata suma, adica cele 4,3 miliarde pe care le avem de la Uniunea Europeana", a afirmat ministrul Dezvoltarii Regionale.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#udrea, #contracte, #finantare, #milioane , #stiri Elena Udrea