Udrea a primit in subordine Inspectoratul de Stat in Constructii

Luni, 17 Mai 2010, ora 23:49
1302 citiri
Udrea a primit in subordine Inspectoratul de Stat in Constructii

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a fost trecut din coordonarea premierului Emil Boc in subordinea Ministerului Dezvoltarii si Turismului, condus de Elena Udrea, potrivit unei Ordonante de Urgenta aprobate de Guvern, informeaza Newsin.

Decizia a fost luata, potrivit actului normativ, pentru ca Ministerului Dezvoltarii ?i Turismului (MDRT) nu dispune de structuri proprii in teritoriu "pentru asigurarea activitatii de monitorizare, control ?i evaluare", sau de colectare a informatiilor din piata constructiilor.

Dezvoltarea unei structuri proprii nu este oportuna, in contextul in care trebuie luate masuri de reducere a personalului bugetar ?i a cheltuielilor publice, se arata in document.

Un alt argument este cel potrivit caruia intre concluziile actelor de control ale ISC ?i politicile ?i strategiile din domeniul amenajarii teritoriului ?i urbanismului, elaborate de MDRT, pot aparea discordante.

In prezent, ISC se afla in subordinea Guvernului ?i este coordonat de premier, printr-un consilier de stat.

Finantarea se face prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. ISC va fi finantat prin bugetul MDRT, in urma promovarii acestui act normativ.

Protocolul de predare - primire va fi incheiat in 15 zile de la publicarea actului normativ in Monitorul Oficial. 

#boc, #constructii, #de, #elena, #in, #inspectoratul, #stat, #udrea , #stiri Elena Udrea