Udrea a inaugurat doua obiective turistice in Covasna

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 18:00
2237 citiri
Udrea a inaugurat doua obiective turistice in Covasna

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat sambata la Sfantu Gheorghe trei contracte de finantare in valoare de 8,3 milioane lei si a inaugurat doua obiective turistice din judetul Covasna realizate prin programul de dezvoltare a instrastructurii turistice finantat de MDRT, potrivit NewsIn.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis sambata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), ministrul Udrea a semnat doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional dintre cele cinci incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Sfantu Gheorghe si un contract apartinand Axei prioritare 3, domeniul major de interventie 3.2. - Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale".

Proiectul "Reabilitarea si echiparea cantinei sociale din municipiul Sfantu Gheorghe" are o valoare totala de 1.582.482 lei, din care 1.036.025,23 lei finantare nerambursabila.

Proiectul urmareste dezvoltarea serviciilor sociale prestate de furnizorii acreditati, in vederea promovarii incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, precum si imbunatatirea managementului si organizarea sistemului de furnizare a serviciilor sociale prin reabilitarea si modernizarea a peste 250 mp de centru.

Totodata, proiectul "Crearea si amenajarea spatiilor verzi din strada Cimitirului, municipiul Sfantu Gheorghe", cu o valoare totala de 3.105.744 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.082.904 lei, isi propune reabilitarea a peste 8.000 mp de spatii degradate si neutilizate, cresterea suprafetei spatiilor verzi si a parcurilor.

Proiectul "Reabilitarea caminului 'Zantureczky Berta' din municipiul Sfantu Gheorghe" are o valoare totala de 3.577.652 lei, din care 2.817.157 lei valoarea finantarii nerambursabile.

Proiectul vizeaza cresterea cu 50 % a accesului persoanelor cu probleme de mobilitate la serviciile sociale specializate, diversificarea serviciilor sociale existente, cresterea numarului de persoane care beneficiaza de infrastructura reabilitata si de servicii de tip locuinte protejate, precum si imbunatatirea eficientei energetice a imobilelor centrului social reabilitat.

Pe de alta parte, Elena Udrea a inaugurat sambata doua obiective turistice realizate prin programul de dezvoltare a instrastructurii turistice finantat de MDRT.

Astfel, reabilitarea infrastructurii de schi din zona Sugas Bai a primit finantare prin subprogramul Schi in Romania, proiectul de investitii fiind derulat de Consiliul Local Sfantu Gheorghe.

Obiectivul proiectului il constituie dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea turistica ?ugas Bai, prin: reabilitarea partiei existente Sugas 1, amenajarea unei partii noi Sugas 2, montarea unei instalatii de iluminat artificial si a uneia de zapada artificiala, precum si constructia unei baze salvamont (localizata intre cele doua partii).

De asemenea, potrivit MDRT, baza de tratament de la Hatuica (com. Catalina) valorifica mofetele din zona Covasna, unice in Europa prin continutul foarte ridicat de dioxid de carbon (in proportie de 95-98%).

Baza de tratament este dotata cu cabinet medical, cabinete pentru bai calde, sala de fizio-terapie, cabinet de masaj, cabinet de gimnastica medicala si camere pentru odihna si tratament. Serviciile oferite aici vor putea fi folosite in tratarea unor afectiuni cardiovasculare, dermatologice, ginecologice si endocrine, precum si in unele afectiuni ale aparatului locomotor.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#udrea, #obiective, #turistice, #covasna , #stiri Elena Udrea